Gå til sidens hovedinnhold

Rikholdig musikalsk høst i Larvik kirke

Artikkelen er over 2 år gammel

I høst satses det ekstra på Musikk- og kulturgudstjenester i Larvik kirke. 13. oktober feirer Larvik Kantori 15 år med Musikk- og kulturgudstjeneste.

Innsendt

– Mye arbeid legges ned i planleggingen av gudstjenestene, hvor man ønsker at det liturgiske og musikalske innholdet skal være på et høyt kunstnerisk nivå. I september deltok solistgruppen fra Oslo Domkor og en velfylt kirke fikk oppleve fulltonende salmesang uten like. ‘Jeg unner folk å oppleve slike gudstjenester, forteller kantor Vigdis Poupart.

– Jeg lever i alle fall lenge på dem, og jeg håper at vi kan skape mange slike øyeblikk i kirken fremover. Kantoriet har hatt fire dirigenter og alle sammen deltar på gudstjenesten enten på orgelkrakken eller foran koret. Høydepunkter fra korets repertoar står på programmet, sier hun.

Musikalske hyggestunder hver andre torsdag i måneden er et lavterskeltilbud med variert innhold. 10. oktober får man høre trekkspillmusikk på Musikalsk Hyggestund. Håvard Svendsrud er en virtuos uten make på sitt instrument og er kjent både fra TV og Radio. Han er aktiv som teatermusiker, opptrer med symfoniorkestre og spiller i duoen Retro. På repertoaret har han både klassiske toner og folkemusikk. 14. november blir det flott fiolinmusikk med Rebecca Nøstrud Isaksen, byens store fiolintalent. Hun akkompagneres av tidligere domkantor Per-Edvard Hansen ved flygelet. Rebecca er 16 år, men allerede som 12-åring kon hun inn på talentutviklingsprogrammet på Norges musikkhøgskole i Oslo. I 2017 fikk hun Arve Tellefsens Talentpris og Drømmestipendet fra Norsk Tipping.

Orgelkonsertserien med Widorsymfonier går mot slutten. Søndag 27. oktober spilles symfonien mange har ventet på; symfoni nr. 5. Den verdenskjente og virtuose toccataen er avsluttende sats på symfonien. Ved uroppførelsen var Widor et stort navn i Paris og det kom ca. 3000 mennesker på konserten! Michael Schönheit fra Leipzig spiller symfonien i Larvik kirke. I slutten av november blir det gjenhør med domkantor i Tønsberg, Espen Melbø, som spiller Widorsymfoni nr. 8.

Fire mannskor i Larvik kirke. Søndag 10. november er det konsert med hele fire mannskor i Larvik kirke. Da kan du høre Sandefjords Sangforening, Stavern Mannskor, Bøgens Kammerkor og Porsgrunds Sangforening. Til sammen blir det et felleskor på over 100 menn, så denne kvelden blir det malmfull sang i kirken. Korene synger også enkeltvis og kantor Vigdis spiller Pilgrimskoret fra Wagners Tannhäuser på orgelet. Alle konsertene har kollekt ved utgangen.

Torsdag 10. oktober kl. 12.00: Musikalsk Hyggestund med trekkspillvirtuosen Håvard Svendsrud
Søndag 13. oktober kl. 11.00: Musikk- og kulturgudstjeneste. Larvik Kantori feirer 15 år.
Søndag 27. oktober kl. 19.00: Orgelkonsert med Michael Schönheit (Leipzig). Widorsymfoni nr. 5.
Søndag 3. november kl. 11.00: Musikk- og kulturgudstjeneste på Allehelgensdag. Larvik Kantori og messinggruppe deltar.
Søndag 10. november kl. 19.00: Konsert med fire mannskor.
Torsdag 14. november kl. 12.00: Musikalsk Hyggestund med Rebecca Nøstrud Isaksen, fiolin og Per-Edvard Hansen, flygel.
Søndag 24. november kl. 19.00: Orgelkonsert med Espen Melbø. Widorsymfoni nr. 8.

Kommentarer til denne saken