Spenningen er stor før kveldens åpningskonsert.

Dagen før Rod Stewart starter sin europaturne i Newcastle, følger Dag Erik Pedersen og Ola Tangen spent med på forberedelser og lydprøver. Den store scenen er på plass. Lydprøvene støyer i bakgrunnen og stjerner selv svirrer rundt i kulissene.

- Dette er en enorm stor rigg, men jeg ser den for meg i Havna og tror det skal gå greit, sier en avslappet Ola Tangen som er den lokale produsenten her i Larvik.

Det er gjennom hans nettverk og kontakter med agenter, at konserten mede Stewart er blitt til.

- Ja, jeg har brukt mine agentkontakter og sørget for at dette kom på plass, smiler han lurt.

Dag Erik Pedersen som er veldig tydelig i denne store sommerkonsertens tilblivelse, smiler bredt foran den store scenen.

- Dette er innmari kult. Nå står vi her og ser og hører hvordan det vil bli i Havna 22. juli. Det er ubegripelig at denne svære greia der skal til Nevlunghavn, sprudler Pedersen mens artisten selv ønsker å rigge om scenen bak han.

Rod Stewart var ikke helt fornøyd og trommene flyttes raskt på kommando.

Han vet tydeligvis hvordan han vil ha det på turneen.

Begge de to guttene fra Larvik er i disse dager i Newcastle sammen med representanter fra Kreftforeningen og Østlands-Posten.

- Det er viktig å få med seg starten på turneen. Da vet vi hva som kommer og kan formidle det videre, legger Pedersen til.

- I morgen sparkes det hele i gang og tirsdag kan ØP fortelle folket hjemme hvordan konserten er og hva han har valgt ut av sanger til turneen.

Årets europaturne er i kategorien «The Best Of Rod Stewart» og forventes å inneholde de fleste av hans store hitlåter.

Arrangørene fra Nevlunghavn er i alle fall fryktelig spente på å se hva de har dratt inn i landet.

- Jeg tror det er større enn vi skjønner, sier Pedersen mens han ser på den skotskrutede scenen og ser for seg hjemplassen i bakgrunnen.