Hjelpekorpset ønsker seg flere frivillige

Klare for innsats: En del av hjelpekorpset hos Larvik Røde Kors. Fra venstre: Ruben Lamer, Andreas Greaker, Camilla Bassebo, Alexander Granlig, Tage Kjelstad Sandbakken og Karolne Hansen. Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene

Klare for innsats: En del av hjelpekorpset hos Larvik Røde Kors. Fra venstre: Ruben Lamer, Andreas Greaker, Camilla Bassebo, Alexander Granlig, Tage Kjelstad Sandbakken og Karolne Hansen. Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene

Artikkelen er over 3 år gammel

20 godkjente for alarmberedskap i Larvik Røde Kors Hjelpekorps får skryt av politiet for sin innsats. Nå vil de ha flere på laget.

DEL

– Både denne gjengen og Røde Kors i Lardal gjør en helt uvurderlig innsats i første rekke i forbindelse med leteaksjoner, skryter operasjonsleder ved Vestfold politidistrikt, Kjetil Indahl.

– Mannskapene er alltid positive og raskt på plass når vi varsler, og er både dyktige og utholdende. De fortjener all ære for den innsatsen de gjør, sier Indahl.

Les også: Takker frivillige for stor innsats under leteaksjonen

Burde vært flere

I 2016 har hjelpekorpset i Larvik deltatt i rundt 15 større eller mindre leteaksjoner, både i Vestfold, Telemark og Buskerud. Senest leting etter en forsvunnet mann i Lågendalen, og rett før jul i søket etter en mann i indre havn i Larvik.

Trenger flere: Korpsleder Knut Morten Lødahl håper flere frivillige vil delta i korpsets innsats.

Trenger flere: Korpsleder Knut Morten Lødahl håper flere frivillige vil delta i korpsets innsats. Foto:

– Vi føler selv vi gjør en viktig jobb, men skulle ønske vi hadde flere på laget. Det er jo ikke sikkert det passer for alle når alarmen går, og når vi kun er 20 stykker som er godkjent for alarmberedskap så blir det lite, sier Audun Thorstad og Knut Morten Lødahl, som er korpsleder i Røde Kors i Larvik.

– Det å få flere på laget vil gjøre oss enda bedre i stand til å utføre det arbeidet som trengs i forbindelse med aksjoner. Til gjengjeld lover vi de som vil være med et veldig godt miljø og ikke minst muligheten til å være med på verdifullt arbeid, sier de to.

Lærerikt og spennende

Camilla Bassebo og Karoline Hansen har henholdsvis ett og 10 års medlemskap i hjelpekorpset bak seg, og de anbefaler på det varmeste andre om å bli med.

– Her får man vært med på mange spennende oppdrag, og man lærer også veldig mye man kan med seg videre i privatlivet, sier de to.

– I tillegg er det både sosialt og inkluderende miljø her, og vi føler at vi gjør en innsats som er viktig. Og det stilles ikke så store krav når man er med. Man kan alltid si nei til å være med på et oppdrag dersom det ikke passer, sier de.

God opplæring

For å bli kvalifisert til å stå på listen over de som blir kalt inn ved oppdrag, som regel etter forespørsel fra politiet, må man ha gjennomført flere kurs.

– Man må ha bestått en praktisk og teoretisk prøve, og gjennomført kurs i bruk av nødnett og kurs i søk og redning. I tillegg får alle hos oss et førstehjelpskurs, forteller Thorstad og Lødahl.

– Dette er kurs som naturligvis er gratis, og det gir verdifull kunnskap som man også har god nytte av utenfor arbeidet hos oss. Vi håper flere vil tenke at dette er en måte å bidra i samfunnet på. Det er bare å ta kontakt dersom man har ønske om å bli med, sier de to.

Som kvalifisert til å være en del av alarmstyrken står man altså likevel fritt til å si nei dersom det ikke passer når alarmen går.

– Man har heller ikke krav på å få fri fra jobben dersom man blir bedt om å delta i en aksjon, men i stat, fylke og kommune står det i personalhåndboka ta man kan få fri et antall dager i året til å delta i aksjoner, sier Thorstad og Løvdahl til slutt.

Artikkeltags