Gå til sidens hovedinnhold

Rødt CO²-Brøl.

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Å korrigere hr. Næss i sine uttalelser om drivhusgassen CO² positive og "negative" innvirkning i naturen er en svært enkel sak, som man ikke behøver bruke mye spalteplass på. - Drivhusgassen har kun positiv innvirkning på naturen idet gassen er en del av naturen. Gassen er ikke dødelig, men du dør vist du oppholder deg i et rom hvor oksygenet er fortrengt av CO². Altså dør du av oksygenmangel. Noe å tenke på for dem som vil drive med storstilt CO² fangst. - I fotosyntese prosessen (Calvin prosessen) frigjøres oksygenet og karbonet opptas i planten. Fjerner man et av elementene et av de 4 elementer (jord, vann, varme og CO²) stopper prosessen opp. Dette er anvendte fysiske og kjemiske naturlover som ingen enda har klart og motbevise. Selv om noen prøver å pådyttet oss politisk pseudovitenskap.
Jordkloden begynte sin spede utvikling for ca 13 milliarder år siden. For ca 4,5 milliarder år siden var den nesten ferdig utviklet. Men allerede nå begynte naturen å produsere olje i en langsom prosess bestående av døde planter og dyr i havene, hvor de endte som bunnfall for deretter å bli lukket inne "lommer" som følge av konveksjonsprosessene.
Oljen vi anvender i dag er et resultat av disse prosessene, og restproduktene etter forbrenning av oljen vil igjen bli opptatt i biosfæren og hydrosfæren. Og prosessene starter på nytt, igjen. Det kalles, Næss, for resirkulasjon på godt norsk. Jordkloden er i så måte en gigantisk resirkulasjon stasjon. Og det nærmeste du kommer en "evighetsmaskin". En Perpetum Mobile. - Jeg har nevnt det tidligere. Klimaet er det ikke vi kan gjøre noe med. Det er styrt av naturen. Miljøet derimot, ja der har vi store utfordringer.
Avslutningsvis vil jeg påstå at det "CO²-lokket" du nevner ikke er annet enn et lokalt luftrykksfenomen.
Ha et fortsatt Godt Nytt År.

Kommentarer til denne saken