Snart er det valg, det vil si at Unge Venstre og mange andre ungdomspartier er å se på videregående skoler i hele landet, også i Larvik.

Det har vært stor debatt rundt Unge Venstre sin roll up «legalize it» de siste dagene og jeg forstår forvirringen. Det handler ikke om at barn og unge skal fly rundt og røyke hasj i tide og utide, det handler om at vi som samfunn har et ansvar. Krigen mot narkotika har feilet, det er det ingen tvil om. Regulering av milde narkotiske stoffer vil gi bedre kontroll over de i dag illegale markedene og bidra til å slå beina under kartellvirksomhet og terrororganisasjoner som finansierer virksomheten gjennom produksjon og salg av narkotiske stoffer.

Det vil også gjøre det tryggere å kunne kjøpe milde narkotiske stoffer i regulerte former som man vet hva inneholder. Det kan sammenlignes litt med vinmonopolet, der vet du hva du kjøper og det er regulering av hvem som får kjøpe. Selvfølgelig kan du kjøpe sprit svart også, akkurat det samme som du kan med narkotiske stoffer. Men de fleste velger vinmonopolet fremfor det svarte alkoholmarkedet. Tryggere og mer regulert. Portugal legaliserte milde narkotiske stoffer. Resultatet? Ferre overdosedødsfall. Ønsker ikke vi også det?

Å være rusavhengig burde ikke være en forbrytelse, det er en sykdom. Derfor ønsker vi at rusavhengige skal møtes med behandling - ikke straff. Hvis du lurer på mer om Unge Venstre sin ruspolitikk og hva vi i LSUV mener så møt oss gjerne på Peppes på Fritzøe Brygge tirsdag 27. August Der vil vi servere pizza, fortelle mer om vår ruspolitikk og vi er også åpne for debatt.

Vi har et felles ansvar for å få en mer human, skadeforebyggende og fungerende ruspolitikk, hvorfor er det så mange som er redde for det?