De nye tallene viser at det har vært en nedgang på 89,1 prosent sammenlignet med juni i 2019.

I løpet av årets første sommermåned reiste 21 160 passasjerer til og fra Torp. Dette er 172 696 færre enn i juni i fjor. Det melder Torp i en pressemelding.

– Trafikken i juni var på cirka 10 prosent av en normal juni-måned. Vi forventer nå cirka det dobbelte i juli og så ser vi for oss at trafikken øker sakte men sikkert måned for måned i tiden fremover. Oppstarten skjer i tett dialog, og i et godt samarbeid, med både kommuneoverlegen og hans team mht nødvendige smitteverntiltak, samt politiet i forhold til innreisebegrensninger, sier Tine Kleive-Mathisen, markeds- og kommunikasjonssjef, i pressemeldingen.

Innenriks reise 8 995 passasjerer, en nedgang på 71,9 prosent. Utenriks var det en nedgang på hele 92,5 prosent og antallet passasjerer endte på 12 165.

– Det er godt å se at trafikken tar seg opp uke for uke etter en svært stille periode, og at flere og flere kommer seg tilbake på jobb, sier Tine Kleive-Mathisen.

Innenriks er Widerøe i gang med ruter til både Bergen og Stavanger, samt sommerruter direkte til Bodø, Evenes og Tromsø.

Utenriks er det Wizz Air som er kommet best i gang med trafikk til flere Polske byer, samt Vilnius, Riga og Bucuresti. Ryanair startet først opp igjen helt i slutten av juni med en rute til Polen, mens en rekke andre ruter ble gjenopptatt i starten av juli måned. Da startet de flyginger til Alicante, Malaga, Bergamo, London, Manchester og Gdansk, meldes det i pressemeldingen.