Dette skriver du prisverdig om i dagens ØPs sjefredaktør, Eirik Haugen. Om hvordan det ikke er bra når vi vender oss bort eller overser hva som skjer.

Men hva når hat og hån blir godtatt som ikke straffbart? Det er jo det som skjer når saken henlegges. Den unge sorte kvinnen må føle det ekstra sårt, utrygt og hatefullt. Og hun har beskrevet det slik med god grunn. Loven skulle jo beskytte og skjerme henne for slike siklende sprut-uttalelser i fylla. Det var ikke slik ment, nei!

Hvordan var det så ment? «Jeg har imot deg, du er for sort, du skulle ikke vært her. Her er det bare for hvite, du er uønsket, kom deg vekk!» Nettopp slik var det ment. Hvorfor rammes ikke denne ytring av loven? Fordi en TV-kjendis kom med det som en misforstått spøk er vanskelig å godta. At han i ettertid la seg flat er ikke god nok grunn for henleggelse. Sagt er sagt, den verbale pilen er skutt og den traff. Men smerte, angst og sorg til følge. Derfor forbyr loven slikt. Og påtalemyndigheten bør og må revidere sin innstilling!