Gå til sidens hovedinnhold

Samlet inn 40.000 kroner til gode formål

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det er utrolig hyggelig å kunne reise rundt og dele ut pengegavene til dem som trenger og fortjener det. Det gleder oss veldig, sier Jens Einar Stokke.

Han er lederen for velgjørenhetsutvalget i Losje Idris, som rett før jul klarte å samle inn 40.000 kroner til veldedige formål.

Han forteller at foreningen har arrangert førjuls-innsamlinger i flere år. I fjor hadde de på én kveld klart å samle inn hele 40.000 under en intern pinnekjøttaften sammen med Losje Sagalund fra Tønsberg.

LES MER: Kristin (46) satser i Larvik: – Jeg forlater en spennende og fast jobb, og kaster meg ut i det usikre

Fordelte likt

Den store pengesummen ble fordelt likt på fire. I Larvik har Demensforeningen, Frelsesarmen og Kameratklubben fått 10.000 kroner hver. Den siste gaven gikk til Barneavdelingen på Tønsberg sykehus.

– Å hjelpe syke barn på sykehus er en meget viktig sak, og da gjør det ingenting om avdelingen ikke er i Larvik. Vi samarbeider godt med Losje Sagalund, og ønsket å bidra i Tønsberg også, forklarer Stokke.

Takker for gaven

Og at den økonomiske støtten kommer godt med, er det ingen tvil om. Frelsesarmeen i Larvik kan fortelle at de setter stor pris på gaven.

– Det kommer veldig godt med og vi er svært takknemlige for gaven. Pengene vi fikk ble øremerket til julegryta vår i desember, som bidrar til å løfte vårt sosiale arbeid, sier Astrid Andersen.

LES OGSÅ: Nå har Per Arne blitt sjef for 240 medarbeidere

Ønsker flere medlemmer

Losje Idris er én av to losjer i Larvik. En losje er som en slags forening, der brorskapet mellom medlemmene er grunnmuren. Nye medlemmer kan bli tatt opp etter bestemte kriterier eller etter anbefaling fra andre medlemmer. Fellestrekk for slike losjer, er ritualer og innsats innen humanitær virksomheten. I tillegg kan hvert medlem «stige i gradene» ved å arbeide med seg selv, utvikle sin ånd og sine kunnskaper, og tilegne seg en dyp og ren livsanskuelse.

– Vi gjør ikke bare guttestreker altså, ler Stokke.

Han forteller at Losjen Idris er i medvind, og at om lag 70 menn er medlemmer per dags dato. Likevel håper Stokke på at foreningen vokser og at flere ønsker å bli aktive.

– Etter ritualene spiser vi ofte god mat og koser oss i lag med hverandre. Kravet for å kunne bli medlem er å ha fylt 25 år. Du må ha ordnede økonomiske forhold og god vandel. Dessuten har vi to ting vi aldri snakker om: religion og politikk, avslutter han.

Kommentarer til denne saken