Gå til sidens hovedinnhold

Her løper han på E18

Artikkelen er over 3 år gammel

Da bilen fikk motorstopp på E18 bestemte føreren seg for å krysse motorveien og løpe videre i midtrabatten. Se video øverst i artikkelen.

(Tønsbergs Blad)

Hendelsen fant sted ved Tollerudgrillene i Sande søndag ettermiddag.

En kassebil hadde fått motorstopp i sørgående retning. Sjåføren gjorde nesten alt riktig. Han kjørte bilen langt ut på veiskulderen og satte på nødblinken. Valget han tok sekunder senere var imidlertid ikke helt etter boken.

Sjåføren gikk ut av bilen, uten refleksvest, for så å krysse den svært trafikkerte motorveien. Deretter la han på sprang sørover i midtrabatten, som man også kan se til venstre i videoen øverst i artikkelen. Ifølge Statens vegvesen passerer 25.000 biler den travle E18-strekningen hver eneste dag.

Politiet: Dette må du gjøre om du får motorstopp

Politiet ble varslet om hendelsen i 15-tiden, men hadde ingen detaljer i saken da Drammens Tidende tok kontakt i 16-tiden.

Operasjonsleder i politiet, Erik Gunnerød uttaler på generelt grunnlag at man ikke skal krysse motorveien om man får motorstopp.

– Får du motorstopp, så kom deg så langt ut av veien som mulig. Sett på nødblink, ta på deg refleksvest og sett ut varseltrekant. Kontakt politiet og bilberger, er Gunnerøds klare oppfordring.

Har du fanget trafikkfarlige situasjonen på film? Last opp videoen direkte her!