SF-fan jublet så hemningsløst at han pådro seg tre brudd i beinet

Håkon Tveten Evensen måtte kjøres i ambulanse etter han feiret SFs mål så intenst at han brakk beinet.

Håkon Tveten Evensen måtte kjøres i ambulanse etter han feiret SFs mål så intenst at han brakk beinet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Har du hørt om fotballtilhengeren som feiret så voldsomt for SF-scoring at han falt ned fra et gjerde, fikk tre brudd i foten og hjernerystelse – og glemte at han hadde sett scoringen?

DEL

(Sandefjords Blad) Dette skjedde i kampen mellom Strømmen og Sandefjord Fotball sist helg. SF måtte vinne for å holde håpet om direkte opprykk i live, og vant 3-0. Det første målet kom sent i kampen.

SF-fan Håkon Tveten Evensen var en av to forsangere for en del av SF-fansen, og ifølge dem som sto nærmest ham jublet han hemningsløst for 1–0-målet til Geir Ludvig Fevang. Så forsvant han ut av syne ...

Husker lite av scoringen

– Det er litt diffust hva som skjedde, innrømmer Håkon Tveten Evensen.

– Jeg og han andre som var forsangere hadde fått lov av Strømmen-vaktene til å stå på et lite gjerde, slik at vi kunne lede an i allsangen. Så scoret SF, og alle jeg har snakket med sier at jeg jublet – og falt, forteller han.

Håkon slo seg skikkelig i møtet med asfalten. Han pådro seg tre brudd i leggbeinet og ankelen, og han har pådratt seg en lettere hjernerystelse.

Svimet trolig av etter bruddene

– De andre forteller at jeg ble overbegeistret over SFs første mål, selv om jeg ikke kan huske at jeg har sett scoringen. Jeg var nok litt borte også, for jeg kan heller ikke huske at SF scoret to sene mål til, sier han.

SF-fanen forteller at han alltid blir glad når favorittlaget hans vinner.

– Ja, jeg blir glad. Veldig glad. Men dette var nok litt overkant. Jeg har aldri klart å skade meg som tilskuer på en fotballkamp tidligere, smiler han.

Han ble kjørt til et lokalt sykehus like etter kampen, men ble senere sendt hjem til Nøtterøy. Han skal opereres på Tønsberg sykehus i løpet av uka.

– Tre brudd i beinet er litt i meste laget, innrømmer han.

LES OGSÅ (+): Billettkontoret til SF merker opprykksdrømmen

Skulle begynt i ny jobb mandag

Attpåtil skulle han begynt i ny jobb mandag. Den måtte han bare utsette. Hvor lenge, vet han ikke.

– Fastlegen har antydet at jeg kan bli sykmeldt i 8–10 uker, sier han.

Man skulle jo tro at Ultras-medlem og tidligere Blåhval Håkon, opprinnelig fra Sandefjord, kanskje ville la være å møte opp på neste SF-kamp, på søndag mot Bryne. Men nei, da ...

Skal på Bryne-kampen selv om han må kjøres i rullestol

– Være hjemme? Eller på sykehuset? Er du gal? Nei! Jeg SKAL se Bryne-kampen, om jeg så skal kjøres i rullestol og ha permisjon fra sykehuset.

- Det er 110 prosent sikkert at jeg skal se den kampen. SF kan jo rykke opp i eliteserien, og det er noe jeg SKAL ha med meg – selv om jeg må ha rullestol. Da får jeg i alle fall god sitteplass, sier han.

– Det blir ingen klatring på gjerder eller å lede allsang i Bryne-kampen, kanskje?

– Jeg skal definitivt ikke klatre i noen gjerder, nei! Jeg lover at jeg skal sitte rolig på setet mitt under hele kampen, sier Håkon, som sikkert vil stemme i med allsang hvis SF skulle rykke opp denne dagen.

– Jeg er helt sikker på at SF rykker opp etter å ha slått Bryne!

Artikkeltags