(Sandefjords Blad)

Sjåføren meldte seg for Sandefjord-politiet torsdag formiddag, og ble straks tatt i avhør.

Den seks år gamle gutten ligger fortsatt i koma på Ullevål sykehus. Tilstanden han blir beskrevet som kritisk.

Allerede i 2007 mistet mannen førerkortet for to år etter å ha blitt dømt for kjøring i ruspåvirket tilstand, samt noen andre forhold. Han fikk igjen førerkortet etter karantenetida.

I mai 2012 ble han knepet av politiet igjen. Nok en gang kjørte han personbil i ruspåvirket tilstand. I november 2013 ble han fradømt førerkortet for alltid.

I oktober 2014 ble mannen stoppet av politiet for tredje gang, denne gangen etter å ha kjørt motorsykkel uten å ha førerkort. Sandefjord tingrett skriver følgende om mannen i dommen:

Dette sier Sandefjord tingrett

"Det må reageres strengt overfor siktede nå. Hans manglende respekt for vegtrafikklovgivningen utgjør en fare - ikke bare for ham selv, men også for andre som ferdes i trafikken. Han synes ikke å ta lærdom av verken tidligere bøter, eller at han er fradømt retten til å føre førerkortpliktig motorvogn. Han foretar farlige handlinger i trafkken, som han siden bagatelliserer".

Mannen har vært tiltalt også for andre ting enn trafikkforhold, i sine første rettssaker. Den siste gangen dreide det kun motorsykkelkjøringen, som han erkjent.

Les også: Bilen skal undersøkes av ulykkesgruppa i Statens vegvesen

Dette er han dømt for

I 2007 ble han dømt til 45 timers samfunnsstraff, og mistet førerkortet i to år.

I 2013 fikk mannen 30 dagers fengsel, samt 90 timers samfunnsstraff. I tillegg mistet han førerkortet for alltid. Dette skjedde i Sandefjord tingrett. Mannen anket til Agder lagmannsrett, og der ble han dømt til 117 timers samfunnsstraff.

I 2015 ble han for tredje gang dømt i Sandefjord tingrett. Han kjørte i  snittfart på 106 km/t i 60-sone med motorsykkel, og kjørte også forbi en personbil på høyre side. Denne gangen ble han dømt til 14 dagers fengsel, som ble gjort betinget.

Nå har han status som siktet etter påkjørselen av en seks år gammel gutt på Mosserød.

Den siktedes advokat ønsker ikke å kommentere denne saken overfor Sandefjords Blad.

– Jeg har ingen kommentar, sier advokat Tollef Skobba.

LES OGSÅ: Sjåføren har meldt seg

Sandefjords Blad beklager

I papirutgaven av Sandefjords Blad fredag 23. september, står det at sjåføren er tiltalt. Dette er ikke riktig, da sjåføren kun er siktet.

Sandefjords Blad beklager feilen.