Da læreren delte ut bingo før ferien, ble alle barna aktive

MORO MED BINGO: Kristiane Wågnes Skodde syntes det var morsomst å se en film. Lucas Nygård-Nicolaysen Seierstad likte å spille fotball og håndball en time  og Emil Bast Rønning syntes det var morsomt å prøve å gå en hel dag uten gaming.

MORO MED BINGO: Kristiane Wågnes Skodde syntes det var morsomst å se en film. Lucas Nygård-Nicolaysen Seierstad likte å spille fotball og håndball en time  og Emil Bast Rønning syntes det var morsomt å prøve å gå en hel dag uten gaming. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Line Krekling fikk elevene til å drive med både matte, matlaging og spensthopp i ferien.

DEL

(Tønsbergs Blad) – Barna nå til dags kan bli sittende uten å gjøre for mye, og ikke alle har mulighet til å reise bort i ferien, sier Line Krekling, lærer ved Store Bergan skole i Sandefjord.

Nyttig og morsom bingo

Før vinterferien laget hun et bingoark med 36 ulike aktiviteter barna kunne gjøre i feriedagene. Oppgavene var for eksempel å lese en bok, få noen til å le og la mobilen være avslått en hel dag.

For hver aktivitet ungene gjorde, skulle ruten fargelegges og en voksen skulle signere med initialene sine i ruta.

Bingoen ble en suksess.

LES OGSÅ: Lærer Tone strikket i nesten 200 timer for å få alle elevene inn i fellesskapet

Mye læring i oppgaver hjemme

– Ungene ble kjempemotivert. De kunne nesten ikke vente med å sette i gang da jeg delte ut skjemaet siste time før vinterferien, sier lærer Line Krekling.

AKTIV BINGO: Lærer Line Krekling fikk fart på klassen da hun ga dem 36 forskjellige oppgaver i en vinterferiebingo. Kristiane Wågnes  Skodde, Lucas Nygård-Nicolaysen Seierstad, Emil Bast Rønning og de andre elevene koste seg med oppgavene.

AKTIV BINGO: Lærer Line Krekling fikk fart på klassen da hun ga dem 36 forskjellige oppgaver i en vinterferiebingo. Kristiane Wågnes Skodde, Lucas Nygård-Nicolaysen Seierstad, Emil Bast Rønning og de andre elevene koste seg med oppgavene. Foto:

Hun synes det er viktig at unger er aktive og gjør litt forskjellige ting og ikke bare sitter passivt foran en skjerm.

– Jeg ønsket å få ungene litt i gang hjemme. Sånn som å stå opp før alle i familien og lage en frokost eller å  lage middag etter oppskrift. Det er mye læring i dette. Man leser en oppskrift og måler opp ingredienser, for eksempel. Dessuten er det viktig å bidra i familien, sier tredjeklasselæreren.

LES OGSÅ: FØR: Konflikter, mobbing og ensomhet. NÅ: Alle elevene kan være med på leken.

Laget bingo selv

Første skoledag etter ferien kunne elevene nesten ikke vente med å vise fram bingoskjemaene sine. Nesten alle hadde gjort alt og fått mange bingorekker.

– De var veldig kry og fortalte om ulike opplevelser, sier Krekling.

En av oppgavene var å lage bingo til en annen i familien. Og nå hadde barna selv opplevd hvor moro aktivitetsbingo kan være og gjøv løs på oppgavene med iver.

Artikkeltags