Gå til sidens hovedinnhold

Jubel for korjenter

Artikkelen er over 2 år gammel

Larviks flotte kor Black & Lekker deltok forrige helg på Kor-cup i Askim. Dette er en forholdsvis ny og veldig spennende form for konkurranse for kor. Konseptet er at to og to kor står på scenen og synger hvert sitt nummer i en bestemt sjanger. Etter sangene, bedømmes korene av tre dommere, og koret med best poengsum går videre til en «A-sluttsang». Der gjentas samme opplegg igjen, og tilslutt er det fire finaler.

Det var 15 kor som deltok på denne cupen, og dirigent Mona Skatteboe er kjempestolt av jentene sine.

– Dette frister til gjentagelse, sier hun, og kanskje er det NM i Trondheim som blir målet i 2019.

På Cupen ble altså Black & Lekker én av fire finalevinnere som hver fikk kr 2.500,- i premie.

– Penger kommer alltid godt med, smiler korets leder Heidi Klaastad. Det ble også delt ut en reisegavesjekk til ett kor, men her trakk B&L det korteste strået – de ble slått med 0,2 poeng i siste runde.

– Men vi er kjempefornøyde uansett. Vi vet at marginene var små, og at vi sammenlagt hadde akkurat like mange poeng som vinnerkoret, sier Klaastad.

Black står nå midt i forberedelsene til sin jubileums-/julekonsert på Bølgen i desember, og håper publikum vil stille opp for dem. Damene blir mer og mer drevne, og sangen bare lekrere og lekrere!

– Publikum kan glede seg både til flott sang og musikk og til å møte Frode Gjerløw, som skal lede hele kvelden for oss, sier Skatteboe.

Og etter konkurransen var det feststemte jenter som inntok banketten etterpå.

Kommentarer til denne saken