Sanger rundt bordet i ett år

LEGENDE: Tommy Dodd har mange kontakter og samler inn trubadurer til Sanger rundt bordet.

LEGENDE: Tommy Dodd har mange kontakter og samler inn trubadurer til Sanger rundt bordet.

Det er ikke mange som kan skryte på seg å invitere til konserter en gang i uka året gjennom, men det er faktisk tilfelle med Larviks minste pub og musikkscene, Skomakær’n i Romberggata.

DEL

For denne uka kan puben, med lokallegenden Tommy Dodd som innpisker og impresario, se tilbake på ett år med «Sanger rundt bordet», som kveldene blir kalt. Hverdagskultur i Larvik som har samla godt med folk.

– Bortsett fra tre uker i juli, har vi holdt på året rundt. Det er trubadurer eller duoer, lokale folk og noen fra Sandefjord og Nedre Telemark, som vi inviterer inn. Og jeg må si, stemningen er flott. 35 sitteplasser og en liten scene, nesten alt akustisk uten noe musikk på boks. Folk liker ikke det noe lenger, forteller Tommy.

– Du tar vel med gitaren noen ganger selv?

– Jo, men du vet, jeg er blitt over 70 år og på vinteren er ikke fingrene helt gode, så det blir ikke så ofte. Men 18. mars har jeg med meg Olaf Klunderud, og kanskje kommer Ola Tangen med en visp og ei tromme også, så da får jeg trå litt til, humrer den lokale legenden.

Det er Skomakær’n som arrangerer, men det er Tommy som har jobben med å skaffe folk, og da er det godt med et solid kontaktnett etter mange år i bransjen. Og fullt hus er det hver uke.

– Det er mange flinke folk rundt forbi, og særlig i Brevik-området har jeg kommet i kontakt med flere. Det virker som om det er et bra marked for trubadurer og duoer om dagen. Folk vil ha ekte vare, og det får de på Skomakær’n. Og stort sett låter de kjenner. Det nytter ikke med så mye ukjent musikk, avslutter Tommy.

Denne uka er det Ole Bjørn Emdal som tar med seg sin gitar. Deretter er duoen Elling Hem og Gunnar Hansen fra Sandefjord som skal showe og synge, John Bruaas er så nestemann, vår egen Rolf Grongstad kommer 4. mars, en kar med navn Roy Finmark deretter, før Tommy og kameratene som sagt er på plass 18. mars.

SKOMAKÆR'N: Ole Bjørn Emdal fra Larvik spiller onsdag 12. mars.

SKOMAKÆR'N: Ole Bjørn Emdal fra Larvik spiller onsdag 12. mars. Foto:

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken