Gå til sidens hovedinnhold

Sankthansfeiring to dager til ende

Artikkelen er over 1 år gammel

Med 23 juni på søndag kan folk garantert klare å feire sankthans to dager til ende i Larvik-distriktet.

Det er en krevende øvelse å skulle presentere det komplette sankthansprogrammet. For de aller fleste er det nemlig de lokale markeringene som fenger mest. Og de vet man jo om. Men noen slår kraftigere på stortromma denne helgen. Som blant andre entusiastene på Tollerodden. Der inviterer de til det de selv betegner som hele Larviks sankthansfest søndag kveld.Det er i år 16. året på rad Tolleroddens Venner arrangerer sankthans for hele familien på Tollerodden. Søndag blir det tradisjon tro, leker for barna. Bålet tennes nede ved fjorden og Larvik Trekkspillklubb spiller opp, gjerne til en liten svingom. Oppe ved hovedhuset blir det salg av blant annet grillmat, rømmegrøt, mineralvann og kaffe.

Årets musikalske underholdning er signert Spillelista Akustisk.

– Hedda Aronsen, Liv Neslowe og Magnus Brekke Aalbu har begeistret og berørt oss i Teaterhuset Munken siden fenomenet ble presentert i 2016. Denne gangen har med seg Lars Støvland på keyboard. Etter fire år med innsamling av musikalske minner i distriktet, har musikerne valgt ut et knippe låter som fremføres i nye arrangementer spesielt for anledningen. Her får vi gjenhør med tidligere favoritter, og noen smakebiter fra sommerens nye Spillelista-produksjon, forteller Per Thorstensen.

Les også: Fine forhold for bål og sankthansfeiring

Kortesje

Båtforeningene rundt Larviksfjorden, Seilforeningen og Kystlaget Fredriksvern arrangerer også i år felles båtkortesje sankthansaften, med samling utenfor Revet og start kl. 1800.

Kortesjen ventes å passere Stavern tre kvarter senere og tradisjonen tro, passerer kortesjen Kysthospitalet for så å returnere til Stavern, over fjorden og til Hummerberget og videre innover for å passere Tollerodden og deres arrangement. Deretter drar den forbi Pakkhuset og Farris Bad og avsluttes utenfor Langestrand.

Ledebåter for kortesjen vil være losskøyta Frithjof II og redningsskøyta.

For dem som ikke har egen båt, inviterer skipper Jan Borgen til rundtur og servering i båtkortesjen med M/S «Viksfjord». Avgang er fra Østre Brygge i Larvik.

Les også: Nå har Ap-politikerne bestemt seg om stasjonsplassering: – Vi er delt på et par punkter

Stavern

– Vi i Stavern Vel, i samarbeid med STAG, Forsvarsbygg, Tordenskiolds soldater m.fl. arrangerte Sankthans på Verftstranda for første gang i fjor 2018. Det var et vellykket arrangement med nær 1000 mennesker samlet. Vi ønsker å gjenta suksessen i år, skriver Astrid Dyve i en pressemelding.

Kjerringvik

Søndag blir det feiring av sankthans i Kjerringvik. Griller, grillkull og tennvæske er tilgjengelig på grillplassen, før bålet tennes opp på kvelden. Arrangør er Kjerringvik Vel & Båthavnforening.

Lørdagsfeiring

Mange steder i distriktet har man informert om at man gjør som svenskene, nemlig å feire kvelden på dagen man har fri dagen etter.

I Kjærra Fossepark blir det midtsommerfest med Larvik storband sammen med Ole Børud, Christina Franksdatter Bøhler og Maria Gråberg Røsholt.

Ole Børud ble sist sett gjennom sin deltakelse i NRKs «Stjernekamp». Ole Børud presenterer nå soul- og funkpreget pop – og sammen med storbandswing.

Lardals egne talenter, Maria Gråberg Røsholt og Christina Franksdatter Bøhler, vil også være sentrale vokalister, sammen med Larviks storbands 17 musikere. Musikals leder er Magne Rutle

  • På Bjønnesbrygga er det alltid stor stemning når det feires midtsommer. Lørdag ønsker de velkommen til det flotte, nyoppussete bryggeområdet. Feiringen blir imidlertid som før; krabbefiskekonkurranse, grilling femkamp med potetløp, luftgevær, pil og bue, kjempekulelabyrint og firerski, samt quiz og bålbrenning.
  • I Ula starter feiringen med leker for hele familien og grilling på gressletta. På kvelden er det underholdning i Ula Pub'n og ved Strandkiosken. Kvelden avsluttes med sankthansbålet
  • Blokkebukta camping forteller at det tennes bål og settes ut griller.
  • Det gjør man også på Stolpestad, der det inviteres til bål ytterst på moloen.

I Nevlunghavn inviterer Nevlunghavn Vel Bevart. Kvelden starter med vandring fra moloen og bryggelangs til Lakseberget med bygningskonservator Fredrik Jensen. Trekkspilltoner i sommerkvelden på Vadbodskjæret ved Barkebua fram til kl. 20.00, da det blir Allsang av «Havnasangen» ved Vadbodksjæret.- Deretter deler foreningen ut sin byggeskikkutmerkelse. Den går til håndverker og eiere, som står ansvarlige for en nydelig restaurering i Nevlunghavn. De fortjener heder for å ha vist særlig omstn for etgammelt tradisjonelt bygg i Nevlunghavns kunstmiljø. Kvelden avsluttes med tradisjonell båltenning og sankthansfeiring ved Lakseberget, skriver man i en pressemelding.


Kommentarer til denne saken