Muskelbunt og Guinness World Records-entusiast Diesen har tidligere satt hele 23 offisielle verdensrekorder i planken, dipps, pushups og en-arms pushups på egen hånd.

Denne gangen tok han med seg alle de 500 elevene ved skolen for å ta et skikkelig krafttak for NRKs TV-aksjon, som i år går til Leger uten grenser.

Stort engasjement

Det var stort engasjement blant elevene, både da de selv tok armhevinger, og da de skulle se Sverre Diesen sette rekord.

Barna skulle utføre et stunt hvor målet var å ta pushups i 10 minutter – etter evne og med innlagte pauser ved behov.

Foreldre og foresatte sponser hver deltaker med et valgfritt beløp og slik vil alle elevene bidra til innsamlingen. det er opprettet en Spleis i den sammenheng, og den vil være tilgjengelig en stund framover.

Aksjonsleder Rune Høiseth er storfornøyd med arrangementet.

– Det er så gøy å se det lokale engasjementet, sier han, og forteller at det kommer til å gå slag i slag framover mot selve aksjonsdagen, som er 23. oktober. Førstkommende lørdag er det for eksempel et arrangement på Larvik bibliotek. Anja og Gro Hammerseng-Edin kommer, og det blir bamsesykehus.

– Det er et viktig tema opp mot årets aksjon, sier Høiseth, og forteller at alle ungene på skolen har hatt om arbeidet til Leger uten grenser.

– Nå ønsker vi å skaffe flere bøssebærere. Det gjøres enkelt på Blimed.no, eller ved å ta kontakt med en av oss i komiteen, sier han.

Tok verdensrekord

Etter at fem hundre elever hadde svettet seg gjennom ti minutter med armhevinger, noe du kan se bilder av i bildeserien vår, var det Sverre Diesens tur.

Foran en full gymsal skulle Diesen på scenen prøve seg på ikke mindre enn to offisielle verdensrekordforsøk: Flest en-arms pushups med bare fingertuppene på ett minutt med 18 ekstra kilo på ryggen (over 20 repetisjoner), og flest en-arms pushups med ett bein og 9 ekstra kilo på ryggen (over 30 repetisjoner).

Det klarte han til gagns. Den førstnevnte rekorden på 20 repetisjoner slo han med ti, og endte på 30 armhevinger.

Og den sistnevnte, der han måtte slå rekorden på 30 armhevinger, slo han med tre, altså 33.

Da kan han altså smykke seg med 25 verdensrekorder totalt.

Bildeserie

Armhevinger på Tjodalyng skole