Stor deltakelse da Larvik Seilforening arrangerte Vestfold Cup for barn og unge

UNGE SEILERE: (F.v.) Sebastian Lykken (11), Felix Burkeland-Matre (8), Willhelm Kristoffersen (8), Emrik Lønnebakke Tennebø (11), Hjalmar Kjellerød (9), Jakob Holm (11), Tobias Lykken (7) og Henry Kristoffersen (10) var blant de lokale unge deltakerne fra Larvik Seilforening som deltok på helgens Vestfold Cup ved Seilerhytta.

UNGE SEILERE: (F.v.) Sebastian Lykken (11), Felix Burkeland-Matre (8), Willhelm Kristoffersen (8), Emrik Lønnebakke Tennebø (11), Hjalmar Kjellerød (9), Jakob Holm (11), Tobias Lykken (7) og Henry Kristoffersen (10) var blant de lokale unge deltakerne fra Larvik Seilforening som deltok på helgens Vestfold Cup ved Seilerhytta. Foto:

Av

Hele 50 unge seilere var på plass ved Seilerhytta da det i helgen ble arrangert Vestfold Cup.

DEL

Tirsdag fylte Larvik Seilforening 130 år, og tilfeldigvis landet datoen for klubbens vertskap av Vestfold Cup i samme uke. Cupen er spesielt tenkt for å fange opp de som ikke satser helt i toppen slik at alle kan få seilt utenfor sin egen forening. Stevnet som foregikk både lørdag og søndag hadde totalt 50 påmeldte fra Larvik, Sandefjord, Tønsberg og Horten.

LES OGSÅ: Imponerende NM-gull til disse Turn-guttene - knuste tiden fra i fjor

REKRUTT: Emrik Lønnebakke Tennebø (11) var blant B-rekruttene som seilte regatta.

REKRUTT: Emrik Lønnebakke Tennebø (11) var blant B-rekruttene som seilte regatta. Foto:

- Det er kjempegøy at vi er såpass mange i år. Cupen er svært viktig for foreningen. Flere har trent godt denne sesongen, mens de yngste deltar mest for gøy. Uansett nivå håper jeg alle koser seg, både de som deltar og de som ser på og heier frem, fortalte Jørn Spetalen lørdag formiddag.

Gøy i vinden

Regattaene, og øvelsene for de yngste, foregikk rett på utsiden av bryggeanlegget i Viksfjord ved Seilerhytta på Halsen. I den deilige vårsola var det mange ivrige seilere som boltret seg i vannet. Brødrene Henry (10)  og Willhelm (8) Kristoffersen var blant de lokale deltakerne som deltok i cupen.

LES MER: Nå trenger de flere deltakere: – Det er synd å måtte legge ned fordi det er dårlig påmelding ett år

LIKER UTFORDRINGER: Guttene (f.v.) Willhelm Kristoffersen (8), Felix Burkeland-Matre (8) og Henry Kristoffersen (8) liker utfordringer på havet.

LIKER UTFORDRINGER: Guttene (f.v.) Willhelm Kristoffersen (8), Felix Burkeland-Matre (8) og Henry Kristoffersen (8) liker utfordringer på havet. Foto:

- Det er veldig gøy å seile, men det morsomste er nok å kullseile, altså når båten kantrer. Da må man forte seg over til den andre siden igjen for at den ikke velter. Derfor er det veldig spennende å seile når det er sterk vind, forteller ungguttene.

Lokale rekrutter

Den siste tiden har Larvik Seilforening hatt et sterkt fokus på rekruttering og har klart å verve flere lokale. For Felix Burkeland-Matre (9) er seiling en ny opplevelse, noe han synes er litt skummelt, men mest moro.

- Det blir som et kappløp når det er så mange i vannet samtidig, forklarer han.

FLOTT SEILVÆR: Da Larvik Seilforening arrangerte Vestfold Cup i helgen var det ypperlig værhold.

FLOTT SEILVÆR: Da Larvik Seilforening arrangerte Vestfold Cup i helgen var det ypperlig værhold. Foto:

LES VIDERE: Årets svakeste av Halsen: -Vi fortjente ikke bedre

- Perfekt vær

Det er Julie Von Krogh (16) og Amalie Korsnes Paulsen (17) som trener og følger opp foreningens nybegynnere, samt de yngste i troppen.  

- Det er spennende, selv om det er en del utfordringer også, mest fordi seiling kan være en utfordring for dem. Men alt har gått veldig fint med alle sammen, og vi har vært heldige været: Perfekt for seiling, smiler jentene som selv har flere års erfaring.

FORNØYDE TRENERE: (F.v.) Amalie Korsnes Paulsen (17) og Julie Von Krogh (16) syntes klubbens seilere var flinke i helgen.

FORNØYDE TRENERE: (F.v.) Amalie Korsnes Paulsen (17) og Julie Von Krogh (16) syntes klubbens seilere var flinke i helgen. Foto:

Semifinale i Italia

Samtidig som barn og unge slapp seg løs i Viksfjord, kjempet klubbens elitelag nede på den italienske øya Sardinia i byen Porto Cervo for å kvalifisere seg til en finaleplass i Sailing Champions League. For Larvik Seilforening er dette den største utfordringen i foreningens 130 årige historie.

Det ble en tøff kamp for Lars Nilssen, Atle Dreng, Hans G. Bjærke og Sverre Dreng Hop da de ble utfordret av 25 andre seilforeninger om det gjeveste klubbtrofeet i Europa. På søndagen ble dagens andre race avlyst grunnet for mye vind, noe det lokale elitelaget syntes var kjedelig da de så fram til å seile seg litt oppover på lista. Det hele endte med en sammenlagt fjortendeplass, hvilket betød at klubbens elitelag ikke klarte å kvalifisere seg videre til Champions League.

- Det har vært en veldig fin og lærerik erfaring, vi har fått kjenne på et nivå som vi ikke har erfart før. Vi føler likevel at vi har lykkes godt i flere race, men at vi også har blitt straffet hardt for små feil vi har gjort. Vi er fornøyde med en 14. plass og har fått en god erfaring vi tar med oss hjem til foreningen, forteller Lars Nilssen.

 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags