Vestfold Cup for de aller yngste utøverne samlet i helgen i overkant av 30 båter, men det var kun Ramona Ellen Lundberg (12) som forsvarte arrangøren Larvik Seilforenings ære i sin klasse Optimist rekrutt B.

Larvik Seilforening har definitivt sett bedre dager, og Ramona, som attpåtil er bosatt i Sandefjord, synes det hadde vært mye morsommere om flere unge satset på seiling i Larvik.

– I Larvik har man alle muligheter for å få til et fint seilermiljø for ungdommen, proklamerer Ramona Ellen Lundberg, med klare adresser ...

– Lang vei å gå

– Det er klart vi har en lang vei å gå, hevder opplæringsansvarlig i Larvik Seilforening, Jørn Spetalen.

– Vi har vår historie, vi har vår kultur, men nå må vi sette all fokus på å få opp interessen blant de aller yngste, hevder Spetalen.

– Vi har alle fasilitetene på plass, og vi har en seilearena, med Viksfjord og havet rett på utsiden av stuedøren, som er av landets ypperste regatta-områder, hevder Spetalen med patos i stemmen.

Les mer: Ikke for landkrabber

Bølgedal

En god, gammel storseiler, Erling Foyn, som var på plass for å følge opp sine barnebarn fra Tønsberg Seilforening, nikket anerkjennende til Spetalens vyer og ambisjoner.

– Vi hadde et meget rikt seilermiljø her i Larvik for noen tiår siden, men nå ser det ut som om vi er inne i en dyp bølgedal, konstaterer Foyn.

Tønsberg Seilforening har hatt en rekke fremragende seilere opp gjennom årene, og oppslutningen i helgen tyder på at klubben rir på en kraftig medgangsbølge.

Klubben fostret jo Linda Andersen, som ble historisk med sitt OL-gull i europajolle (1992 i Barcelona), men nå i den senere tid er det den norske flaggbæreren fra De paralympiske leker i Rio de Janeiro, Bjørnar Erikstad, som stjeler de store avisoverskriftene.

– Alt jeg kan, og har lært om seiling, har jeg fått fra Bjørnar, sier Emil Schøning-Olsen fra Tønsberg.

– Han er en fantastisk trener, fremhever 11-åringen, etter å ha rigget klar sin Optimistjolle.

– Det kan jeg gjerne understreke på, sier Erling Foyn, for det er helt utrolig hva Erikstad (35) besitter av kunnskaper.

– Skal man bli en god seiler, er det viktig å starte tidlig, og basiskunnskaper kommer man aldri utenom, sier den populære flaggbæreren fra Rio.

Les mer: Sjøvett og lek i samme båt