Gå til sidens hovedinnhold

Seniorsurfdagen i ny drakt

Artikkelen er over 2 år gammel

«Digital Festival» er det nye navnet på Seniorsurfdagen. Larvik bibliotek samarbeider med Seniornett Larvik om en dag fylt av foredrag og digitalt påfyll. Alt er gratis, og åpent for alle.

I uke 38 arrangeres «Digital festival» i mange av landets biblioteker, og her i Larvik markeres dette tirsdag 17. september. Og IT-bibliotekar Rigmor Haug gleder seg:

– Dette blir en dag hvor man kan fylle på med digital kunnskap, samtidig som man kan kose seg på biblioteket. Hvis du synes data og internett er vanskelig å forholde seg til eller trenger hjelp til å komme skikkelig i gang med digitale tjenester? Da skal du ta turen til biblioteket tirsdag 17. september, sier Rigmor Haug.

Elever fra Sandefjord videregående skole vil hjelpe til med å svare på spørsmål de besøkende måtte ha. De sitter klare fra kl. 10.30. I tillegg til datahjelp vil det bli små foredrag om temaer som slektsforskning, datasikkerhet, nettbank, bibliotek og nettavis.

Lasse Midtvik fra Seniornett er fornøyd med dagens program.

– Vi har tatt tak i ofte stilte spørsmål og laget et program som vil være aktuelt for de aller fleste. Videre vil jeg takke elevene ved IT-linja ved Sandefjord videregående for innsatsen og hjelpen de gir denne dagen, sier han.

Det neste halvåret skal Larvik bibliotek og Senironett tilby datahjelp en gang i måneden. Tilbudet er gratis og åpent for alle.

– Larvik bibliotek skal det neste halvåret tilby datahjelp den første torsdagen i måneden. Der kan du få hjelp hvis du lurer på noe angående bruk av e-post, sosiale medier, tekstbehandling, bruk av mobil osv. Tilbudet er gratis og åpent for alle. I tillegg skal det også være en kampanjeuke i uke 43 med fokus på «Data detox» – hvordan du kan rydde opp i ditt digitale liv, heter det i en pressemelding.

Seniornett Larvik holder sine møter på Gloppesenteret annenhver mandag fra kl. 11 til 13. Da er det gjerne et lite kurs eller foredrag først, og etterpå er det datacafé der du kan få hjelp og veiledning. Seniornett Larvik holder også små kurs, ta kontakt for mer informasjon.

Programmet tirsdag 17. september

Foredrag:
Kl. 10.30 Seniornett Larvik v/Viggo Johansen og Lasse Midtvik

Kl. 11.00 Larvik bibliotek på nett v/Rigmor Haug

Kl. 11.30 Slekt og data Larvik v/Ragnhild Andersen og Tove Jensen

Kl. 12.00 pause med gratis kaffe/te og kringle.
NB! Det er lov til å spise nistepakke på biblioteket hvis du vil ha med deg mat hjemmefra.

Kl. 12.30 Datasikkerhet v/Stein Kristiansen, Seniornett Larvik

Kl. 13.00 Nettbank og BankID på mobil v/DnB

Kl. 14.00 ØP på nett. AiD v/Erik Werner Andersen, Østlands-Posten

Kl. 15.00 Avslutning

NB! Endringer i programmet kan forekomme.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.