Gå til sidens hovedinnhold

Ser vi at fornuften kanskje seirer i jernbanesaken?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Endelig en gladmelding i jernbanedebatten! Stålåkerkorridoren (øst) ble spikret som beste alternativ for en jernbanetrasé inn mot Larvik sentrum.

Nå gjenstår bare resten: Stasjonsplassering har jo vært gjenstand for en rekke vidløftige forslag til alternativ, helt til kommunestyret gikk inn for Kongegata; som medfører x antall kilometer tunnel gjennom byen, og en stusslig stasjon midt oppi bakkane. De som har gått inn for dette har åpenbart fått et alvorlig tilfelle av «tunnelsyn».

Ser man på 3-D-modellen av det fantastisk stilige alternativet «Indre havn Høy», er det jo ingen tvil om at sistnevnte er førstevalg for plassering av stasjon, først og fremst fordi den er teknisk sett praktisk og økonomisk. Men også for dem som reiser med toget forbi Larvik innebærer jo «IHH-alternativet» en betydelig bedre å opplevelse, enn en togstans midt inni en tunnel. At man med «Indre havn Høy»-alternativet sparer riving av mer enn 200 villaer i Larvik sentrum er jo heller ikke noe ulempe!

Når Jernbaneverket tidligere snakket om at de ikke hadde innsigelser til Kongegata som stasjon; til tross for 200+ rivde hus, flere milliarder dyrere løsning, og null utsikt til hva Larvik måtte ha å by på, tror jeg personlig at de ansvarlige og besluttende organer i Oslo vil ende opp med stasjon «Indre havn Høy», rett og slett for det gir mere verdi for pengene som investeres.

Hvis Larvik kommune i tillegg gir Niels Torp og andre kreative byplanleggere litt frie tøyler til hvordan Indre havn skal se ut, blir det trolig en mye flottere by en om man velger tunnel og stasjon i Kongegata. Hvorfor jeg tror det? Fordi Jernbaneverket nettopp har spikret en løsning basert på fornuft og økonomi.

Det er ingen grunn til å tro at behandlingen av stasjonsplassering vil bli håndtert motsatt; dvs. ufornuftig og uøkonomisk. Da sees vi på perrongen om noen år; 8 meter over havet.

Gleder meg!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.