Gå til sidens hovedinnhold

Seriestarten til Fram utsatt en snau måned

Det blir ikke påskestart for norsk fotball denne sesongen. Forbudet mot treningskamper fører til en snau måneds utsettelse.

– Vi har stor forståelse for at i en krevende situasjon med økende smitte i deler av landet at fotballen må være med å redusere reiseaktivitet. Vi utsetter derfor all seriespill til mai. Dialogen med myndighetene er god, men signalene vi har mottatt går tydelig i en retning om at det er for tidlig å åpne opp, sier NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn og fortsetter:

– For å skape forutsigbarhet tar derfor fotballen dette nå til etterretning og utsetter oppstarten. Under rådende omstendigheter kommer opprinnelig oppstart for tidlig.

For Fram betyr det at et ikke blir seriestart borte mot Rosenborg-reservene mandag 12. april, slik som planlagt. Fortsatt har ikke den nye treneren Haakon Lunov fått se sine nye spillere i en eneste treningskamp, bortsett fra noen interne oppgjør.

Nå ligger det an til at seriestarten kanskje blir mot Odd 2 mandag 3. mai.

Nettopp forbudet mot treningskamper tvinger fram utsettelsene.

– For å kunne starte opp med et krevende seriespill er man avhengig av tre-fire uker med normal oppkjøring. Medisinsk er det viktig å forberede spillerne på en lang sesong med tett kampprogram, forklarer Fisketjønn.

Første mulige treningskamp for Fram nå er berammet mot Strømmen 21. mars, men det er uklart om det er noe håp om at treningskamper vil tillates så tidlig.

– Vi må selvsagt lytte til bekymringen regjeringen ytret i dag og konstaterer at vi ikke fikk noe positivt svar. Det var ingenting på dagens pressekonferanse som gjorde at vi blir særlig optimistiske, sa NFFs elitedirektør Lise Klaveness etter tirsdagens koronaoppdatering fra regjeringen.

Fisketjønn innrømmer at det blir krevende å gjennomføre 2021-sesongen. Utsettelsene gir mindre tid mellom kampene.

– Den kommende uken vil en vurdere nærmere detaljene i seriespillet, herunder hvordan sluttspill, kvalifiseringsspill og NM skal kunne gjennomføres, sier han.

Hva som skjer med kampene som skulle ha vært spilt før 1. mai er foreløpig ikke bestemt.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.