Sesong å være stolt av - kan Fram ha fristet Ranheims rike onkel?

IMPONERT: – Sesongen, med fortsatt stor mulighet til kvalifiseringsspill om opprykk, er så inn i granskauen imponerende, skriver nyhetsredaktør Henning Rugsveen.

IMPONERT: – Sesongen, med fortsatt stor mulighet til kvalifiseringsspill om opprykk, er så inn i granskauen imponerende, skriver nyhetsredaktør Henning Rugsveen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Fram har en hatt en formidabel sesong og har lagt det beste grunnlaget for en fotballsatsing i Larvik på mange år. Men har de fristet noen med litt penger?

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Davy Wathne er imponert. Daglig leder Frank Lidahl i Ranheim, likeså.

Fram har sjarmert mange denne sesongen, og lagt et grunnlag som er bedre enn på lenge for å lykkes.

Masse unge spillere har løftet seg til hver eneste utfordring denne sesongen. Cup-eventyret har bidratt til en ny giv for Larvik-fotballen, og uansett om fotballhjertet er mest i Stag, eller Halsen eller Larvik Turn, har det vært litt gøy å følge med når Start og Strømsgodset er slått, og Ranheim ventet i kvartfinalen.

Onsdag kveld holdt det isolert sett bare i 41 minutter og det hele var i realiteten avgjort etter 43, tross noen gode forsøk etter pause. Starten på 2. omgang var god, og viste at det er en tæl og en vilje i dette laget, selv om det ser mørkt ut.

Men sesongen, med fortsatt stor mulighet til kvalifiseringsspill om opprykk – er så inn i granskauen imponerende.

Kan Ranheims rike onkel Kolbjørn Selmer ha sett det fra VIP-tribunen, eller noen andre i distriktet med mye penger?

Du har kanskje fått med deg at Ranheims økonomiske bjelke og redningsmann har hytte i Tveidalen, og har vært i Larvik-distriktet nesten hver sommer i oppveksten og ungdomsårene?

Kan han ha blitt litt sjarmert og fått lyst til å gå inn i en fotballsatsing i Larvik?

Ranheims historie er nemlig ikke så ulik det Fram nå står overfor, kanskje med unntak av støtten fra Selmer.

Da Frank Lidahl, med en fortid i Sandefjord, tok over som daglig leder i Ranheim, var en av de første arbeidsoppgavene et konkursvarsel.

Men så har klubben med små midler, i Rosenborgs skygge, bygget opp noe de kan være stolte av. Ifølge Lidahl har det skjedd med fokus på kultur, og ikke med masse penger. Det er likevel ikke tvil om at pengene til blant annet Selmer likevel har vært helt avgjørende for å bygge seg opp fra nesten-konkursen.

Den lille klubben har gradvis blitt et eliteserielag, akkurat slik Fram har startet med å legge stein på stein. Det arbeidet startet helt på bånn, med et krisemøte i fjor sommer, da styreleder Rolf Nilsen og Jostein Jensen Aksnes møtte opp hos Ørjan Berg Hansen.

Petter Belsvik hadde sagt opp, klubben lå nederst, hadde ingen penger og hele Norge hadde ledd av fadesen mot Nybergsund, der kampen måtte blåses av fordi Fram ikke hadde nok spillere?

Hva gjør vi nå lurte Nilsen på. Han er så stolt når han selv gir svaret han fikk av de to: Vi tar det! Vi skal klare det!

Denne sesongen har Fram lagt et sportslig grunnlag med Roger Iversen i trenerstolen. Unge, uredde, løpssterke, offensive og med stor innsatsvilje. Samtidig er arbeidet med å bygge klubben godt i gang, ikke minst takket være hjelp fra flere samarbeidspartnere og et arbeid hvor Peder Farmen er viktig.

Lidahl ser mange likheter for Fram, som i Ranheim, og mener klubben har et stort potensial.

Utfordringen nå, for å ta det hele videre, er å skaffe et enda bedre økonomisk fundament slik at det er rom for å bygge kulturen videre, og ikke hele tiden kjempe med ryggen mot veggen. Økonomisk handlingsrom til å beholde spillerne ved at de får litt bedre betingelser, og få nye lagkamerater som kan bidra til et ytterligere løft.

Hører du det Kolbjørn Selmer? Larvik-fotballen trenger deg som lokal hytteeier. Tenk så gøy det ville være å bidra til fotballsuksess for hele Larvik, og ikke bare i liten klubb i skyggen av Rosenborg?

Onsdag kveld var det mange rød- og blå-stripete hjerter i Larvik og på Ranheim-stadion. Kanskje er det lov å håpe at Selmers Ranheim-hjerte også ble litt stripete.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.