Til tross for mye motgang det siste halvåret, er daglig leder ved Family Sports Club, Tom Erik Oxholm, evig optimist.

– Nye Langestrand blir veldig bra, det! Et flunka nytt senter, der alt av apparater og utstyr er topp moderne. Dette kommer til å bli kjempebra, sier Oxholm.

I desember delte senteret en video av hvordan det kommer til å bli seende ut etter alt arbeidet er ferdig. Den kan du se under:

– Når åpnes senteret for kundene igjen?

– Nøyaktig dato for gjenåpning av senteret er fortsatt ikke fastsatt, men det blir rundt påsketider. Byggeprosessen er nå i gang.

Oxholm forteller at de fremdeles ikke vet årsak til brannen i høst. Det bekrefter konstituert krimsjef i Larvik, Cathrine Lund.

– Vi har ikke fått rapporter fra krimteknikere eller Kripos ennå, så her er det ikke noe nytt, sier Lund.

Bildeserie

Slik så det ut i treningssenteret etter brannen

Måtte kaste 26 tredemøller

Daglig leder og senterleder Mona B. Tveter har fått flere reaksjoner på at det tar tid å klargjøre senteret. Alt arbeidet som er gjort til nå og som gjenstår frem mot åpning, er imidlertid helt nødvendig.

– Lamellene i tredemøllene er laget av en liknende gummi som den du finner i bildekk. Det var i disse lamellene det tok fyr, noe som resulterte i røyk og sot. Røyken, som inneholder PVC, spredte seg i alle de tre etasjene i bygget, og soten la seg som et rimbelegg over alt. Dette førte til at det luktet intenst av brann både i bygg og av alt utstyr, forklarer Oxholm.

Hver av senterets 26 tredemøller hadde 60 kilo med gummilameller, og fire av disse møllene brant helt ned.

– Det er altså 240 kilo rågummi, så du kan tenke deg hvor mye svart PVC-røyk som ble dannet. Og av røyken ble det dannet masse sot. Etter at røyken hadde spredd seg til hele bygget, gikk den inn i ventilasjonsanlegget. Når gummi som inneholder PVC tar fyr, frigjøres kloridgass, sier Oxholm, og legger til:

– Kloridgassen trekker inn i alt, i apparater, i elektronikk, og i tredemøller. Kloridgassen gjør at utstyret ruster, og dermed lettere kan antenne igjen. Vi hadde totalt 26 tredemøller til over 300.000 kroner per stykk som vi måtte kaste.

Alt av utgifter har blitt dekket av forsikringsselskapet.

Travelt på Torstrand

– Det har vært mange prosesser vi har stått i. Alt av utstyr og interiør har blitt båret ut. Vegger er revet ned og alt er vasket, slik at det ikke skal være noe lukt igjen. Videre har alt av elektriske anlegg blitt fjernet og skal installeres nytt, og ioniseringsprosesser, det vil si, luktfjerningsprosesser, er blitt gjennomført.

– Det første og viktige arbeidet er nå unnagjort. Nå gjenstår det spennende arbeidet med gjenoppbygging og ferdigstilling.

På Family Sports Club Torstrand har de fått merke stengingen av Langestrand. Kundene ved Langestrand har blitt flyttet over til Torstrand mens senteret har vært stengt.

– På Torstrand er det veldig travelt nå. Det er et flott senter på Torstrand også, så kundene blir godt ivaretatt. Jeg vil si at med tanke på utstyret vi har der, er det det nest beste treningssenteret i Larvik. Utbedringer er dessuten gjort for å kunne ta i mot flere kunder. Vi har gjort alt vi har kunnet for at kundene skulle bli fornøyde og føle seg ivaretatt, sier Oxholm.

LES OGSÅ: Treningssenteret måtte stenge etter brannen – dette sier de om gjenåpning

Optimist

Selv om Oxholm ser lyst på situasjonen nå, var det tøft for ham etter brannen.

– Det var helt fryktelig når det brant. I høst var vi faktisk nedstemte, sier Oxholm, og med «vi» referer han til seg selv, Family Sports Club-ansatte og kundene.

– Langestrand er jo på sett og vis babyen vår, et senter vi har bygget opp fra grunnen av. Vi var svært stolte av senteret, og så måtte vi starte prosessen på nytt etter brannen.

Når senteret gjenoppstår, blir det med et nytt tilbud:

– Da blir det løpetimer på de nye møllene, også i kombinasjon med boot camp-timer. Dette konseptet er et helt nytt og hot konsept. I tillegg til utstyret vi hadde tidligere på Langestrand, vil det også komme helt nye moderne apparater.

Han legger til at den tunge perioden nå heldigvis er et tilbakelagt stadium. Nå ser han og de ansatte bare ser framover, og avslutter intervjuet ved å sitere Jahn Teigen:

– Optimist, jeg vet det går bra til sist!