Gå til sidens hovedinnhold

Sirius «feirer» fredag 10 år med noe han aldri før har gjort: – Det er en rar følelse

Kristian «Sirius» Rønnings gjennombrudd for ti år siden har over 11 millioner streaminger. I kveld inviterer han til gratis nett-konsert med kjente Larvik-venner.

– Det er en skikkelig rar følelse, men akkurat nå føler jeg at det ikke er noe som kan gå gærent. Så bra er gjengen som jeg har meg meg på konserten. For hver eneste øving vi har hatt har tryggheten bare vokst, og det er litt rart for en som burde være redd for å spille med fullt band for første gang, ler Kristian Rønning.

Han slo for alvor gjennom med sangen Fuck Up i mai 2010, en sang som nå har blitt streamet over 11 millioner ganger på nett – over en million i snitt hvert år.

Det var imidlertid ikke jubileet som gjorde at han startet med tankene om en konsert, det var den streaming-tiden vi er inne i som en følge av korona-pandemien. Drømmen hadde han hatt i flere år, men det var korona som fikk fart på planene. Og så dukket det opp en et varsel på Facebook om at det var ti år siden det store gjennombruddet.

– Og da ble det jo helt perfekt med konsert nå – og med fullt band. Det ble liksom en gyllen mulighet til å få satt sammen et slikt band nå, med flere av mine gode venner fra Larvik; Jon Ludvig Hansen, Lars Støvland og Eirik Næss. Så har sistnevnte fått med seg to bandkolleger i sitt prosjekt Bison, Fredrik Karlsen og Anders Langset, forklarer Rønning.

Selve konserten spiller de i Newtone Studio på Kalbakken i Oslo, der Støvland har arrangert mange andre den siste tiden. Studioet har blitt satt opp med tanke på streaming, og bandet har også trukket ut ti stykker som får se konserten live i studioet.

– Det blir på en måte mange låter man har ført i kveld, men med helt ny innpakning. Og så er det noen låter jeg ikke har gitt ut, men som jeg har spilt litt rundt omkring, og som jeg synes er bra. I tillegg har jeg vært superheldig å få med Sisi som spesiell gjest. Hun er soloartist og veldig dyktig. Hun skal også spille en egen låt i konserten, forklarer Sirius.

Han har rukket å bli 33 år, men understreker at han føler seg som 29 fortsatt, og har masse energi spart opp til konsert:

– Da jeg fikk opp det varsel for kanskje min viktigste låt, den viktigste låten jeg har gitt ut, i hvert fall, og kunne se hvor mange avspillinger den hadde, var det en påminnelse om hvor heldig jeg er, og hvordan den har levd sitt eget liv viralt, fastslår Rønning.

Konserten kan du følge på Facebook, på denne siden, og hvis vi får teknikken til å stemme, her på op.no.

Kommentarer til denne saken