Gå til sidens hovedinnhold

Sirkus dreping

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Larvik er med på Cirkus Killing (sic!). Det skriver kommunisten Erik Ness i ØP 2. ds.. Fordi Superspeed drives med råolje. Også containertrafikken dreper som mye annet. Kommentaren er en ensidig fordømmelse av kapitalismen. Uten demokratiske valg; folket, Rødt, Bane NOR og Greta Thunberg kommer lik til å flyte i Indre havn når global oppvarming tar oss. Satt på spissen. I sum årsaker til at kommunisten Næss har latt seg velge inn i Havnestyret. Nærmest et havari. Utviklingen av havna, og byen ellers, har jo profitt (vekst) som mål. Helt uforenelig med kommunisme, en atmosfære fylt med piggtråd og brødkøer.

Sosialismen skulle lede menneskeheten inn i det fullkomne samfunn. I stedet; fallitt, undertrykkelse og massemord. Eller sirkus dreping, om man vil. Sannheter man aldri kommer utenom når kommunister stikker hodet frem fordi historien kan gjenta seg. Og da Sovjetunionen brøt sammen omkring 1990 åpenbarte den også et vanvidd av miljøødeleggelser. Tilstand etter hvert raffinert til fingerspissene av Rødt sitt store forbilde, dagens ny-imperialistiske kommunist-Kina, verdens verste miljøforurenser og undertrykker. Likevel setter Ness uten snev av motforestillinger likhetstegn mellom miljøødeleggelser som sirkus og kapitalisme. Det kalles å manipulere.

Karl Marx arbeidet med sitt kommunistiske manifest på midten av 1800-tallet. Ingen skrevne ord har bidratt til større elendighet for mennesker. Marx var arbeidssky. Mesteparten av sitt voksne liv levde han og familien på penger fra kapitalist-kamerat Engels. En bekjent spurte hvordan Marx kunne tenke seg tilværelsen i sitt fremtidssamfunn. Nå, da er jeg nok forlengst død, svarte Marx. Hadde filosofen kanskje noen innerste tanker om at likhet og frihet kom til å bli drepende uforenlige størrelser?

Kommunistene i Norge lever trygt og fett i et av verdens mest demokratiske og rikeste land (FN). Takket være politikere som allerede på 1920-tallet tok tidlige tegn om sosialismens undergang. Og som etter 1945 sluttet seg til likesinnede liberale demokratier i den vestlige sfære, der kapitalisme gjorde arbeidsfolk økonomisk uavhengige stort sett. Kommunisten Ness kneler for Greta Thunbergs dommedagsprofetier. Heller enn å skulke skolen og tukle ørkesløst med mobiltelefoner burde man oppfordre skolebarn til å plukke poteter og jordbær. For eksempel. Legge en alen til egen vekst. Litt profitt i form av skitne hender, våkne med verkende rygger og glede seg over velfortjente penger.

Istider har kommet og gått alt mens sola går sin skjeve gang noen milliarder år til...

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.