Gå til sidens hovedinnhold

Siste bru rives på Farriseidet og snart stenges veien til Vassvik

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag starter rivningen av den siste brua som skal vekk på E18-anlegget ved Farriseidet. Samtidig er det togstopp på strekningen Larvik til Porsgrunn fram til søndag.

– Det er brua over jernbanen rett nedenfor der den gamle Esso-stasjonen lå som nå skal rives. Rivningen må gjøres mens det er togstopp på strekningen til Porsgrunn, opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

Statens vegvesen skriver i meldingen også at det vil bli en del støy i forbindelse med arbeidet med å rive den gamle brua, og at arbeidet også vil pågå nattetid.

– Støy både dag og natt er dessverre ikke til å unngå, skriver veivesenet.

Arbeidet med å rive den gamle brua skal ifølge pressemeldingen være unnagjort i løpet av tre døgn, og det er entreprenør Marthinsen & Duvholt som er ansvarlig for arbeidet Farriseidet, med AF Decom som underentreprenør på rivningsarbeidet.

Den nye brua over jernbanen, og som skal ta trafikk fra Farriseidet til Farriskilen, er allerede bygget, noe nærmere Farrisbrua.

Ikke vei til Kilen ennå

Prosjektleder for E18-utbyggingen ved Larvik, Grethe Bodholt, sier til Østlands-Posten at den brua over jernbanen er klar, men fortsatt ikke åpen for bruk for allmennheten.

– Denne brua kan foreløpig kun brukes av våre mannskaper for å komme over til beredskapsplassen vår, sier Bodholt.

– Brua går kun hit, og man må vente på den nye brua over Farriselva før man kan kjøre denne veien, sier hun.

Bodholt sier også at det fortsatt vil ta tid før veien bort til Farriskilen blir klar for bruk.

– Entreprenøren skal grave ut vannspeil under Farrisbrua, og det får man ikke gjort før det er lavere vannstand i Farris. Så kan den nye veien til Farriskilen lages. Når det arbeidet er klart er fortsatt usikkert, sier hun.

(saken fortsetter under bildet)

Starter på kollektivplassen

Ganske snart starter også arbeidet med å gjøre klar kollektivplassen der Uno X-stasjonen tidligere lå.

Dette området skal inneholde parkeringsplasser for pendlere, og også plasser for busser som trolig vi benytte plassen i framtiden.

– Hvilke busser som vil bruke plassen er ikke klart, men trolig vil i alle fall Helseekspressen stanse her, sier hun.

Stenger vei

I forbindelse med arbeidet vil veien mot Vassvik og Anvik ved Farris, Skiensveien, bli stengt ved Farriseidet fra mandag 6. januar.

– Veien vil være stengt fram til juli neste år, og de som skal ned til Vassvik og Anvik må kjøre ned fra Sky, rett ved gamle barkfyllingen, sier Grethe Bodholt.

– Det blir mye masseforflytting i området, og nye rør for vann og avløp skal legges gjennom området. Derfor må veien stenges, sier hun.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.