Vestfold tingrett i Larvik har satt av tre dager til saken. Mandag ble det klart at 33-åringen ikke erkjenner seg skyldig etter tiltalen. Det melder TV 2.

Påkjørselen skjedde i Lahelleveien i Sandefjord 12. april i år. Et ektepar i 50-årene ble meid ned da en sølvgrå Audi A3 skar ut av Lahelleveien i Sandefjord og over på gang- og sykkelstien som går parallelt. Bilen forsvant fra stedet etter påkjørselen.

Kvinnen fikk alvorlige skader og døde kort tid senere. Mannen ble påført skader i beinet, men overlevde ulykken.

– Jeg var ute og kjørte, og plutselig dukket det opp noen mennesker der. Det gikk så fort, sa litaueren i retten, ifølge kanalen.

LES OGSÅ: Endelig kan Hans Georg juble etter starten i 2015: – Det er veldig gøy, faktisk

Ble forvirret av folkene

Litaueren erkjenner de faktiske forhold i saken (at han kjørte på et ektepar i Sandefjord 12. april), men er uenig i påtalemyndighetens vurdering rundt uaktsomheten han utviste.

– Han erkjenner at han kjørte bilen og traff disse personene, men han skjønner rett og slett ikke hva som har skjedd og hva som ligger i dette med uaktsomhet, sier mannens forsvarer Geir Jesinsky til TV 2.

Han påstår han var på vei mot Sandefjord sentrum da ulykken inntraff.

– Hvorfor i alle dager kjører du da den veien, det er jo ikke mot sentrum? spurte aktor Magnar Pedersen.

– Jeg husker ikke helt. Jeg ble forvirret av at folkene plutselig var der, sa litaueren.

På aktors oppfølgingsspørsmål om han ble så forvirret av personene at han kjørte rett på dem, svarte 33-åringen:

– Jeg ble sjokkert over personene der, og det var derfor jeg ikke visste hvor jeg kjørte. Jeg klarte ikke svinge unna personene, jeg skjønner ikke hva som skjedde.

LES OGSÅ: Fastholder to prikker til Pakkhuset

Ba politiet om å pågripe ham

Litaueren skal ha kjørt fra stedet etter ulykken. En nabo fikk imidlertid notert bilnummeret og gitt det til politiet.

– Jeg dro til politihuset, men det var ingen der, så jeg dro på en bensinstasjon og fikk lånt en telefon. Da ringte jeg politiet og sa at de måtte komme og pågripe meg, sa han.

Han ble pågrepet klokken 16.30 dagen etter, lørdag 13. april.

– Det er ingen tvil om at det er jeg som må bebreides for at dette skjedde. Jeg forårsaket døden til en person, sa han og beklaget seg i retten.

Forlot rettssalen etter vitnemålet

Den fornærmede ektemannen forlot ifølge TV 2 rettssalen like etter sitt eget vitnemål.

– Da jeg forsto hva som hadde skjedd, forsøkte jeg reise meg, men det greide jeg ikke. Så kunne jeg se folk som kom mot oss. Så kunne jeg se kona mi, hun lå ganske langt unna meg, sa han.

Strafferammen på uaktsomt drap er på seks år. Litaueren er i tillegg tiltalt for flere andre forhold.

Aktor Magnar Pedersen har ikke bestemt seg for hva slags grunnlag han skal bruke når han legger ned påstand om straff, men ser ikke bort fra at det blir fengselsstraff på noen år.

Han vil også legge ned påstand om at 33-åringen blir fratatt førerkortet på livstid og blir erstatningsansvarlig overfor familien.

Ifølge kanalen er det stor sannsynlighet for at utlendingsmyndighetene, ved en dom, beslutter å utvise ham fra Norge og Schengen for livstid.

– Da vil han etter sonet dom bli sendt rett ut av landet, sier Pedersen til kanalen.