Leter etter en ny Magnus Carlsen

Unge sjakkspillere: Larviks skoleelever setter hverandre stavne i Tollboden lørdag.

Unge sjakkspillere: Larviks skoleelever setter hverandre stavne i Tollboden lørdag.

Artikkelen er over 3 år gammel

Finnes den neste Magnus Carlsen blant Larviks skoleelever? Det kan vise seg under Larviksmesterskapet i skolesjakk som Larvik Sjakklubb arrangerer på Tollboden lørdag.

DEL

Her kan all ungdom – faktisk helt opp til 25 år være med og her kan en få brynet seg mot andre unge sjakkentusiaster.

– Selvsagt snakker vi om mange forskjellige nivåer, men vi fra sjakklubbens side stiller ikke noen spesielle krav. Det eneste som er nødvendig, er at man kan trekkene. Ellers blir det vrient å spille, sies det fra sjakklubben.

Mange klasser

Deltakerne i skolemesterskapet deles inn i mange forskjellige klasser. Den yngste kalles Mikroputt og er for spillere som ennå ikke har fylt ni år og den eldste klassen er ungdom under 25 år.

Skolemesterskapet har lang tradisjon i Larvik og deltakelsen er som regel god. Vi ser ikke bort fra at det kommer 30-40 spillere og det skal spilles 15 minutters partier etter et spesielt system der vi sikrer oss at alle får en fair sjanse til å vinne et parti eller to. Det gror for øvrig godt i sjakklubbens ungdomsavdeling og sjakken er på vei oppover i Larvik.

Forhåndspåmelding

Sjakklubben ønsker helst at folk melder seg på til mesterskapet på forhånd. Det kan gjøres via nettsiden www.larviksjakk.no, pr. mail til bjar-eng@online.no innen 1. desember eller via telefon eller SMS til  901 29 534, alt  innen 1. desember

– Men vi avviser selvsagt ikke spillere som møter opp på Tollboden lørdag formiddag. Vi vil gjerne ha med så mange som mulig.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.