Kong Harald kommer neppe, men sjakk-kongen Magnus kan innfinne seg. Men da trolig kun som tilskuer.

– Vi vet at Magnus Carlsen ikke vil delta, men om han kommer hit for å kaste glans over mesterskapet kan vi selvfølgelig håpe på, sier leder av Larvik sjakklubb, Bjarte Engeset.

Både han og resten av den aktive sjakklubben er strålende fornøyd med at Norges Sjakkforbund har valgt å legge mesterskapet til Larvik. Egentlig er denne typen mesterskap forbeholdt de største byene i landet. Men Larvik sjakklubb sto for et sjakktrekk da de brukte Boligmappa Arena som lokkemiddel for Norges Sjakkforbund.

Perfekte lokaler

– Trolig det flotteste sted i landet til sjakkturnering, sier Engeset og tenker ikke bare på selve arenaen med plass til 700 aktive.

– Her har vi kantine og med tilstøtende rom vi kan benytte i skolens ferie. Moderne lokaler, stort, lyst og luftig. Vi er stolte over å ha fått tildelt et så stort mesterskap, legger Engeset til.

Men til tross for det som man håper skal bli et rekordstort mesterskap, regner ikke den lokale sjakklubben med at de vil tjene penger.

– Her er det store arrangementsutgifter så dette handler om prestisje og et ekstra løft for vår egen sjakklubb, sier Engeset.

Flere stormestere

For selv om ikke Magnus Carlsen kommer, regner Engeset med at de fleste av de andre stormesterne kommer.

 

– Per dags dato har vi 12–13 stormestere med Jon Ludvig Hammer og Simen Agdestein som de mest kjente. Per dags dato har vi ingen stormestere fra Larvik. Men det kan komme, sier Engeset og viser til den voldsomme aktiviteten i klubben og en stadig økende medlemsmasse.

– For 10 år siden, var den yngste sjakkspilleren i klubben 30 år. Nå blomstrer det med stadig yngre spillere. Du kan trygt si vi er inne i et generasjonsskifte, sier Engeset og lover at de fleste av de yngste spillerne skal få være med når NM endelig spilles i Larvik.

 

– De fleste må regne med at de må hjelpe til både i for- og etterkant. men akkurat de 10 dagene NM arrangeres skal de få lov å delta, sier han.

Kafe-sjakk

Det blir også arrangert NM i lynsjakk i samme perioden, og en rimelig ny sjakkform kalt «Kafe-sjakk» skal også arrangeres i byen.

– En litt mer uformell gren der det er lov både å drikke og prate mens spillet foregår. Den arrangeres enten på Grand hotell eller på noen av byens kafeer, legger nestleder i sjakklubben, Geir Helmersen, til.

Trolig vil NM arrangeres fra 5.- 15. juli 2019. Målet er 700 deltakere, og av disse 200 barn.