Gå til sidens hovedinnhold

Sjelden begivenhet: – Dette blir en opplevelse

Artikkelen er over 2 år gammel

På søndag er det en konsert utenom det vanlige i Larvik kirke. – Dette blir en opplevelse, sier prest i Larvik kirken Sølvi.

Koret LOVA fra Madagaskar besøkte i Larvik i 2014. En fullstappet kirke kunne den gang oppleve «ekte livsglede, føtter som tramper takten og utfordrende tekster» ifølge arrangørene NMS region øst, Tunsberg bispedømme og Larvik prosti.

– De besøker ikke mange steder, dette er virkelig en sjelden begivenhet, sier prest Sølvi Kristin Lewin.

Nå er sjansen til å se dem igjen. I Larvik kirke, søndag 21. juli, blir det gratis konsert. Det påpekes likevel at det er mulig å gi en gave til NMS etter konserten.

– Dette blir en opplevelse. De er veldig bra! mener Lewin.

Sterk og inntrykksrik musikk

Det gassiske militærkoret LOVA startet å opptre i 1996, og består av 14 menn og 3 kvinner. De opptrer på oppdrag fra det gassiske militæret for å «øke moralen og forkynne evangeliet».

«Sangene i denne konserten spenner fra forskjellige lokale tradisjonelle stilarter til gjenkjennbare salmer som den gassiske kirke har felles med oss. Sangene har alltid en kristen-evangelisk profil, og de synger blant annet om at vår kamp ikke behøver sverd eller spyd, men Gud er vårt skjold. De har et klart fredsbudskap og en unik glede og formidlingsevne» forteller arrangørene.

Deres musikalske leder og befal, Maksera Jean Revoma er militærsykepleier og en svært begavet sanger og komponist. Han står bak mye av repertoaret, som er nært inspirert av tradisjonell vestkyst-gassisk vokalmusikk.

– Det er viktig og naturlig for oss å ha mimikk og bevegelser når vi synger. Det gjør det lettere å formidle teksten, sier dirigenten.

Sammen med dem er Anders Rønningen som er musiker, komponist, musikkpedagog og musikkviter med lang fartstid på Madagaskar. Han kjenner koret godt, og bidrar musikalsk og tekstlig inn i denne konserten. Han vil blant annet spille den gassiske bambusharpen – valiha.

– Selv har jeg også jobbet i Madagaskar så jeg gleder meg til møte kulturen og menneskene igjen. De synger så sterkt, og det er veldig spesielt når det er et militærkor på scenen, sier Lewin.

Kommentarer til denne saken