Vi så til høyre og venstre, frem og tilbake, før vi la ned håndklærne på et svaberg ytterst på Ølbergholmen en av de varmeste dagene i juli. To voksne mennesker uten annen oppakning enn badetøy.

Det var riktignok to hytter der, men hver av dem rundt 50 meter fra oss. En trapp var trukket opp, et stupebrett rustent, ingen på berget og ingen som badet. 

Da vi kom opp av vannet hørte vi noen som snakket strengt til oss fra den ene hytten. «Dere må flytte dere. Dere er til sjenanse for oss. Det er vår badeplass».

Vi skjønte ikke helt at de snakket til oss først så vi svarte heller ikke. Til slutt, da vi gjentatte ganger ble fortalt at vi var til sjenanse, forsto vi at vi var kilden til oppstandelsen.

Det er jo ingen hyggelig følelse, så vi pakket litt slukøret sammen tingene våre. Vi gikk så bort til hytta på veien bort, «ferdsel i strandsonen er lov, det vet både dere og vi» sa vi. Svaret vi fikk var igjen at vi var til sjenanse. 

Å ha en hytte med direkte utsikt til Svenner er en gave og et privilegium. At folk, med loven på sin side, bader i synsfeltet ditt en dag i fellesferien med 30 grader i luften burde ikke være til sjenanse.

Det burde tvert imot være en glede å dele på badevannet, dele på utsikten og dele på naturen. Det er derfor vi har allemannsretten her i Norge.