Endelig bytter de ut de stygge skiltene

Nye skilt: Larvik Havn er nå i gang med å sette ut nye skilt langs kysten. Dette bildet er tatt utenfor Håkavika, i Sandefjordsfjorden.

Nye skilt: Larvik Havn er nå i gang med å sette ut nye skilt langs kysten. Dette bildet er tatt utenfor Håkavika, i Sandefjordsfjorden. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Larvik kommune har vedtatte fartsbegrensninger mange steder langs kysten. Nå erstattes gamle og nedslitte infoskilt med nye og mer lettleste.

DEL

I april la Larvik havn fram et forslag om endringer for fartsbegrensninger langs Larvik-kysten ut på høring. Forslaget ble enstemmig vedtatt i Havnestyrets møte 25. april. Her ble det gjort visse endringer, men hovedhensikten har vært å samle alle gamle fartsforskrifter fra før kommunesammenslåingen og samle alle fartsbegrensninger i Larvik Havns ansvarsområder.

Stygt: Disse skiltene har ikke akkurat vært dekorative.

Stygt: Disse skiltene har ikke akkurat vært dekorative.

- Det er i denne sammenhengen vi også har påbegynt arbeidet med å skifte ut gamle og utslitte skilt flere steder langs kysten. Blant annet er skiltene byttet langs Tjølling-delen av Sandefjordsfjorden, forteller havnekaptein Erling Kristensen til Østlands-Posten.

Strengere regler for vannscooterkjøring

Området rundt Håkavika, mellom fastlandet og Kisteholmene, er steder der de nye skiltene allerede har kommet opp. Østlands-Posten har i flere år fått henvendelser fra beboere i området som har klaget på skiltene som har skjemmet kystmiljøet.

Skiftet ut: Det er disse gamle skiltene som nå Larvik Havn skifter ut. Dette skiltet på Kisteholmene var ikke akkurat informativt på lang avstand.

Skiftet ut: Det er disse gamle skiltene som nå Larvik Havn skifter ut. Dette skiltet på Kisteholmene var ikke akkurat informativt på lang avstand.

– Vi har vært klar over at ikke alt har vært pent, og at skiltene flere steder har vært lite  informative. De skiltene vi nå utplasserer har svarte tall på hvit bunn, med en rød ramme rundt. På denne måten blir informasjonen til båtførerne mer helhetlig. Også i Sandefjord har de foretatt slike endringer, sier Erling Kristensen.

Effektiv minkbekjempelse i Håkavika

De nye endringene i Larvik betyr at man nå tillater åtte knop i et område øst for en linje fra Revhakan (ytterst på Revstien) til Tollerodden, og begrense området fra Tollerodden i en rett linje vest med fem knop i indre havn.

Fartsbegrensninger: Det er i de skrvarerte områdene det nå settes opp nye skilt.

Fartsbegrensninger: Det er i de skrvarerte områdene det nå settes opp nye skilt.

– Området hvor vi foreslår åtte knops begrensning er et område der Color Lines ferge Superspeed trenger den hastigheten for å ha styrefart, har Erling Kristensen tidligere uttalt til Østlands-Posten.

Larvik A-Å: Kystens største hyttekommune

Det understrekes samtidig at fem knops fart er høyeste tillatte fart innenfor 100 meter fra land. Nytt i forslagene til fartsbegrensninger er ellers at det vil være 30 knop som høyeste tillate fart nord for en linje fra Stavernsodden fyr til den sørligste delen av Malmøya, og øst for en linje fra den sørligste del av Store Arøya til den nordligste delen av Mølen.

– Generelt er det imidlertid viktig å gjenta at det i hele området gjelder at fem knop er høyeste tillate fart innenfor 100 meter fra land, øyer og skjær i farvannet, understreker Kristensen.

Med de nye forskriftene vil man nå klargjøre og samle de gamle forskriftene, og samtidig gå over all skilting i kystområdene i Larvik.

Artikkeltags