Color Viking måtte søke nødhavn i Moss

PASSERER: På kartet kan du se Color Viking passere Sandefjord og videre innover fjorden. Ferja er på vei til Moss ifølge en tipser.

PASSERER: På kartet kan du se Color Viking passere Sandefjord og videre innover fjorden. Ferja er på vei til Moss ifølge en tipser. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fergen Color Viking seilte forbi Sandefjord onsdag kveld. Kansellerer torsdag.

DEL

En tipser fortalte til Sandefjords Blad onsdag kveld at Color Viking var på vei forbi Sandefjord og videre nordover i Oslofjorden. Tipseren hadde sett dette på nettstedet MarineTraffic.

En annen tipser kunne bekrefte dette.

– Jeg har fått melding av kona mi som sitter på Color Viking. Hun forteller at de må legge til kai i Moss. De er ikke framme før klokken 24, sa Richard Stillwell.

Ferje skulle egentlig ha ankommet Sandefjord kl. 22.30.

– De har blitt fortalt at de som kjører bil ikke kan kjøre av båten fordi rampa i Moss er for lav i forhold til Color Viking. Det snakkes om å få tak i noen busser som kan kjøre dem til Sandefjord, sa Stillwell.

– Color Viking sliter med været. Stabilisatorer funker ikke som de skal og ferja må søke nødhavn i Moss. Det er mange reisende ombord, skrev en tredje tipser.

Håper å gå som normalt torsdag

– Det er et teknisk problem kombinert med været som gjorde at kapteinen går til Moss for å legge til der, fortalte salgs- og markedssjef for Sandefjord, Erik Karlsen, i Color Line til Sandefjords Blad.

Det var ifølge Color Line onsdag kveld opp til seks meter høye bølger.

– Det er ca. 60 passasjerer ombord som fraktes til Sandefjord. Foreløpig er planen å gå fra Sandefjord som normalt kl. 10 torsdag morgen, sa Erik Karlsen..

Kansellerer avgang torsdag

Kommunikasjonsdirektør i Color Line, Helge Otto Mathisen, opplyser til Sandefjords Blad torsdag morgen at planen er å seile Color Viking tilbake til Sandefjord i løpet av morgenen torsdag, og at gårsdagens passasjerer får hente bilene sine på kaia i Sandefjord.

Dette betyr imidlertid også at to av dagens avganger er kansellert: Fra Sandefjord til Strømstad klokka ti, og fra Strømstad til Sandefjord klokka 13.40.

Color Viking

Color Viking Foto:

Artikkeltags