Gå til sidens hovedinnhold

Sjømat er miljømat

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Uansett hvem du stemte for under forrige valg. Uansett om dine hjertesaker var økt verdiskapning, trygge og godt betalte arbeidsplasser for folk flest, eller om du satte miljøet i fremste rekke. Uavhengig av parti, uavhengig av hva dine hjertesaker er, sjømatnæringen er en næring som vi alle bør stå opp for.

Ikke bare er den selve bærebjelken i en rekke lokalsamfunn, den gir også arbeid og muligheter til mennesker i både by og bygd, for å ikke snakke om eksportinntekter for over 100 milliarder kroner i året. Sjømatnæringen skaper ikke bare gode eksportinntekter, den eksporter det tilsvarende av 35 millioner måltider daglig til hele verden. Som vi alle vet, Sjømat er miljømat!

Skal vi klare det grønne skifte, vil vi trenge mer bærekraftig produsert Norsk Sjømat! Det er derfor viktig at alle som støtter Norsk verdiskapning og arbeidsplasser, er med på å bedre rammevilkårene for Sjømatsektoren.

Vestfold og Telemark Senterungdommen prøver nå belyse de vanskelige forholdene som næringen står ovenfor, la oss derfor sammen bedre rammevilkårene for denne næringen. For hvis det er en sak som det bør kunne bli konsensus om på stortinget, så er det at vi må satse på de fornybare næringene.

La oss derfor sammen satse på Norges største fornybare næring, nemlig Sjømatsnæringen!

Kommentarer til denne saken