Brannvesenet meldte en time før midnatt om flere båter som var fortøyd til et bryggeanlegg, hadde slitt seg og var i drift. Brannvesenet var på stedet, og mannskapet på redningsskøyta RS «Stormbull» vurderte å ta seg til stedet med båt, men valgte å bruke bil.

– På grunn av voldsomt svell etter stormen var det imidlertid lite vi kunne gjøre der og da. Redningsskøyte tok seg etter hvert til bryggeanlegget med bil, men det var ingenting vi kunne gjøre i mørket. Samtidig vara det hektisk i forbindelse med vann i parkeringskjelleren i det nye boligkomplekset. Men etter klokka 02 har det vært rolig hos oss, og vi har ikke fått melding om ytterligere skader på grunn av ekstremværet «Knud», forteller utrykningsleder Tormod Rauan i Larvik brannvesen, Tormod Rauan lørdag morgen.

Les mer: Superspeed får ikke lagt til kai i Larvik

Ved flytebrygga på Agnes lå det sju – åtte båter. Mannskap fra redningsskøyta klarte ved midnattstider tjore brygga ytterligere fast til land, slik at den ikke kunne komme i drift.

Bildeserie

Parkering under vann

Se bildeserie fra vannet i parkeringskjelleren (+):

Brannvesenet er fredag kveld på plass ved Agnes Brygge der sjøvann er i ferd med å fylle opp parkeringskjelleren.

– Det jobbes nå med å pumpe ut vann og å få ut bilene fra parkeringskjelleren, opplyste Jan-Petter Bonde ved Vestviken110-sentral sent fredag kveld.

– Vi har hatt folk ute i parkeringskjelleren flere ganger i løpet av natta og morgentimene. Mest for å se til at pumpene går som de skal. Vi kommer til å ha arbeid der ute utover dagen, sier Tormod Rauan.

Les mer (+): Når strømmer går hos Tove og familien, kommer bobilen til nytte:–8211; Det begynner å bli en vane

Uværet i Larvik-distriktet begynte å avta sent fredag kveld, etter at Meteorologisk institutt hadde farenivået til høyeste nivå, rødt, i Vestfold, Østfold, Oslo og Akershus. fredag ettermiddag. Man anbefalte folk å feste løse gjenstander, og å holde seg inne.

Søndag morgen melder Andreas Johansen om bord i RS «Stormbull» at det ellers var en ganske så rolig kveld og natt.

– I morgentimene lørdag har vi imidlertid fått inn en del meldinger fra båteiere med problemer. Det er båter som har slitt seg og båter som har tatt inn vann. Vi begynner på disse jobbene nå i formiddag, sier Andreas Johansen.