Gå til sidens hovedinnhold

Skal dette debatteres en gang til? Ja vel

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Solfrid Jarsve Brekke, Sekretær i Partiet De Kristne Sandefjord, skrev et godt leserbrev hvor hun prøver å sverte pride flagget og underbygge Larviks valg om å støtte alle med annen seksualitet enn heterofili. Som et våkent menneske føler jeg det er nødvendig, derfor, å skinne et lys på mer enn kun denne siden av hva pride-bevegelsen handler om.

Men først må jeg takle noen av poengene hun bringer fram. Jeg overser poenget hennes om at de fleste homofile ikke er medlem av FRI; dette er et non-poeng.

Brekke trekker fram at i Stockholm Pride 2017 hadde lite fokus på «kjærlighet», og at det er positive holdninger til prostitusjon og BDSM. Til dette svarer jeg at pride ikke er en feiring av kjærlighet, men et sterkt uttrykk av stolthet over ens seksualitet. Seksualiteten kan inneholde kjærlighet, dog er det ikke nødvendig. Store Medisinske Leksikon definerer seksualitet slik: «Seksualitet er et begrep som omfatter kjønnslivet, forplantning, tiltrekning, lyst, fantasier, moral og kulturelle normer.» Kjærligheten er ikke en del av det. Dersom hun ønsker å få kjærligheten mer i fokus kan hun melde seg inn i FRI og forsøke å få gjennomslag for det. Inntil da får dette punktet ligge. De fetisjene hun nevner er seksuelle preferanser og fantasier, og varierer fra person til person.

Til poenget om at det «er ingen moralske grenser». Ifølge den kristne tro kan man jo tenke seg at man skal se det onde i folk; skapt syke og kommandert til å være frisk. Har man mer tro på menneskeheten enn dette vil man finne at det er åpenbart at de fleste mennesker har et indre moralsk kompass. Når en navigerer og utforsker sin seksualitet kan det være både givende og spennende å prøve ut nye ting, for eksempel å være underdanig i en såkalt BDSM sesjon. Dette bør Brekke være spesielt sympatisk til, ettersom hun i den kristne tro er underdanig en stor allvitende og allmektig Gud. BDSM forhold er ikke på noen måte likt det forholdet mellom Gud og hans undersåtter. Hvis vi tror at det moralske kommer innenfra vil en fort skjønne at grensene settes i det seksuelle samkvem, hvor nytelsen er i sentrum – også der det søkes nytelse gjennom pine.

Dessuten er ikke BDSM en utelukkende ikke-heterofil oppførsel. Hvis en går på en porno-nettside og søker opp «BDSM» i søkefeltet vil hun finne at resultatene er i et overveldende – overveldende – flertall av heterofile BDSM-videoer. Fetisjer er ikke det samme som seksualitet.

Om pedofili kan alle anstendige mennesker innrømme at ikke er greit. Dette er dessverre noe som skjer, også i det homofile miljøet. Likevel er det flere organisasjoner som er svært beryktede for slike avskyelige handlinger, nemlig presteskapet og andre kristne organisasjoner med skjeve maktforhold. Likevel er det ingen som beskylder kirken for å promotere pedofili.

Og så til det mest latterlige «poenget» om at det ikke er noen seksuell lavalder i FRI sitt program. Jeg må uttrykke at det er sjokkerende at jeg må skrive dette. Bevegelsen er for ALLE. FRI er en organisasjon som følger norsk lov. Programmet deres uttrykker ikke et ønske om å senke, heve, omdefinere eller fjerne den seksuelle lavalderen i Norge.

Å si at FRI promoterer BDSM og pedofili blir derfor feil, siden dette ikke i seg selv er seksualitet. Larvik støtter alle, og promoterer stolthet over alle seksuelle uttrykk. Debatten om biologisk kjønn v. kjønnsidentitet er et såpass stort tema at det kreves eget leserinnlegg, men alternative kjønnsidentiteter inkluderes også i pride-bevegelsen.

Flaut å lese dette

Hvorfor flagger Larvik kommune for Pride?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.