Skal du ta toget i helga? Da bør du lese dette

Artikkelen er over 1 år gammel

Bane Nor skal nemlig drive med vedlikeholdsarbeid ved Larvik i helga, det betyr buss for tog for de reisende.

DEL

Det skal utføres arbeid flere steder ved Vestfoldbanen i helga, tre steder bare ved Larvik.

I tillegg til full stans i togtrafikken, varsler også Bane Nor at arbeidet vil medføre støy siden de bruker dieseldrevne, skinnegående spesialmaskiner, samt diverse støyende håndverktøy.

Her skal de jobbe

Mellom Lauve og Larvik vil de skifte ut skinner på to strekninger, spesielt ved Tjølling/Viksfjord og ved Larvik stasjon. Dette arbeidet vil pågå gjennom hele døgnet fra lørdag klokken 02.00 om natta, til mandag klokken 04.00. På dagtid lørdag og søndag vil de i tillegg demontere stillas ved Mølla i søndre ende av Larvik stasjon. Dette arbeidet vil pågå mellom klokken 07.00 til 19.00 begge dager.

Mellom Larvik og Martineåsen vil det foregå arbeid knyttet til boring for nye fundamenter for nye kontaktledningsmaster. Det samme vil foregå ved Larvik stasjon. Arbeidet vil pågå både lørdag og søndag mellom klokken 06.00 til 17.00.

Ved Hammerdalen skal de demontere og fjerne en midlertidig sikringstunnel over sporene, og deretter montere en ny permanent beskyttelsesskjerm over jernbanen. Dette arbeidet vil foregå på lørdag mellom klokken 07.00 til 21.00, og søndag klokken 07.00 til 17.00.

Politi og helsemyndigheter er varslet

I tillegg vil det også bli utført arbeid mellom Sem og Stokke, hvor de skal skifte ut skinner, og koble inne en ny transformator ved Buer. I nordre ende av Stokke stasjon skal også gamle kontaktledningsmaster erstattes med nye. Her vil arbeidet foregå på dagtid mellom klokken 07.00 til 19.00 både lørdag og søndag.

Bane Nor påpeker at de av sikkerhetsmessige og praktiske årsaker er nødt til å ha full stans i togtrafikken når de arbeider på eller i nærheten av et jernbanespor, og at de derfor legger vedlikeholdsarbeid til perioder hvor det er mindre trafikk.

– Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at politi og helsemyndigheter i berørte kommuner er orientert om arbeidet som skal utføres, skriver Atle Berg Sørensen, prosjektleder i Bane Nor i en pressemelding på deres nettsider.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken