Onsdag denne uka sa en fortvilet eier av Svarstad skisenter til ØP at hærverket der kom til å koste ham dyrt.

Nå bekrefter politiet i Sør-Øst at saken vil bli gått nærmere etter i sømmene.

LES OGSÅ: Ung gutt risikerer straff for barnehagehærverk, brannstiftelse, vold, ran og trusler

Opprettet sak

Ann Britt Backstrøm, politiadvokat i felles straffesaksinntak (FSI) i Tønsberg, bekrefter at politiet har vært på stedet.

– Og opprettet sak på skadeverk. Gjerningsperson(ene) ser ut til å ha knust rute for å komme seg inn i bygninger på stedet, svarer hun i en e-post.

Grunnen til at FSI svarer, og ikke krimsjefen i Larvik, er at alle saker som opprettes i distriktet først må innom FSI for kontroll og vurdering av om de skal settes ut til etterforskning.

Nå vil Larvik få saken tilbake og etterforske videre.

Mulige tiltak

Svarstad skisenter har stått tomt i en årrekke, og eier Harald Årsbog har ikke klart å stable videre drift på beina. Han har ikke gitt opp håpet, men i mellomtiden har den avsidesliggende eiendommen blitt utsatt for hærverk mer enn én gang.

Han fortalte også til ØP at han ikke har forsikring.

Krimsjef Tommy Østland i Larvik kan ikke si om tomme bygninger tiltrekker seg slik aktivitet i større grad enn andre, men sier at risikoen for å bli tatt, nok har en innvirkning.

– Har du noen tips til å forebygge hærverk?

– Tiltak som kan være effektive varierer selvsagt fra sted til sted. Det som man vet at fungerer er at oppdagelsesrisikoen er stor. Det betyr at jo mer innsyn det er mot objektet, jo bedre. Noen steder er dette ikke mulig å få til på grunn av beliggenhet. Da kan for eksempel økt belysning og kameraovervåking være tiltak som kan hjelpe, svarer han i en e-post.

LES OGSÅ: Skoleprosjekt vandalisert: – Jeg blir mer lei meg enn sint