Sandefjordsmannen, som altså kjører flere av sine økter hos Larvik Combat, har vunnet ni og tapt seks fighter i sin profesjonelle karriere så langt. Nå reiser 30-åringen til den nordengelske byen for å gå kamp mot en motstander han aldri har møtt tidligere.

– Han er nesten som en ål

– Jeg møter en typisk «tøff engelskmann». Han er konservativ og litt forsiktig i stilen, men han er robust og tøff. Han er seig og forsøker å vinne uten å ta store sjanser eller blottlegge seg. Han er nesten som en ål, for det er vanskelig å få tak på han. Samtidig er jeg ikke redd for at han skal ta meg på knockout, sier Thinghaugen som selv har en helt annen stil en briten.

– Personlig går jeg «all inn» nesten bestandig. Jeg foretrekker å avgjøre kampene så tidlig som mulig – gjerne med en knockout, smiler tøffingen som snart er ferdig utdannet vernepleier.

Som nevnt har ikke Thinghaugen møtt sin neste motstander før, men han har brukt mye tid på å studere han på video. Mye av treningen er preget av hvordan han skal gå mot briten, og sandefjordsmannen går ikke tilfeldig til verks.

– Vi jobber systematisk med å kartlegge våre motstandere, så vi slipper overraskelser når kampen starter. Det blir mest mulig forutsigbart, og man slipper å havne i trøbbel unødvendig fordi man ikke har forberedt seg godt nok, påpeker Kim Thinghaugen entusiastisk.

Fighter om tittelbelter

30-åringen har aldri før fightet under Golden Ticket, men han studert tidligere kamper derfra. Skulle han vinne oppgjøret den siste lørdagen nå i september, vil det trolig bli en ny kamp i november hvor han kan slåss om et av kampsportens mange tittelbelter. Uavhengig av dette vil han forsvare et annet tittelbeltet når kalenderen viser 2020.

– Det er bare å glede seg, jeg stortrives med å gå disse kampene, fastslår Kim Thinghaugen.

Med på flyet til England blir også treningskamerat Ahmad Abdulhafiz med. Larviksmannen stiller i amatørklassen, men håper at han en dag kan fighte med proffene.

– Jeg trenger mer erfaring, spesielt med fullkontakt, så håper jeg at sjansene byr seg etter hvert.