Gå til sidens hovedinnhold

Skal sende container til Moria-leiren: – Nå har virkelig larviksfolk muligheten til å hjelpe

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg har gode nyheter til alle som har lyst til å gjøre noe for flyktningene i Moria-leiren på Lesvos, den som brant. Neste uke kan vi fylle en container med klær, sko og varme pledd. Det er bare å gi!

Hiam al-Chirout stråler av glede. Endelig har hun og Save Life fått nok midler nok fra Dråpen i havet til å kunne sende en hel container på 40 fot fra Larvik til Hellas og flyktningene som i tillegg til å bo i en overbefolket leir uten håp, opplevde at det lille de hadde, brant ned.

– På grunn av min egen helse og korona-situasjonen, kan jeg ikke reise ned selv. Jeg kan ikke sitte hjemme mett og varm mens flyktningleiren brenner uten å gjøre noe. Vi kan heldigvis hjelpe herfra, sier hun.

– Vi samarbeider med Dråpen i havet ved Trude Jacobsen og Attika Human Support, som skal ta imot containeren og dele ut innholdet til flyktningene. Containeren går fra Larvik onsdag 14. oktober.

– Nå har alle i Larvik som har lyst til å hjelpe, fått muligheten helt konkret, legger hun til.

I lageret på gamle Mesterfjellet skole, nå Verdensmestern, er allerede massevis av kasser og sekker pakket klart.

LES OGSÅ: – Mitt pappahjerte brast da jeg så barna og forholdene de vokser opp i

Sendes i høstferien

Det er til neste uke, i høstferien, at Hiam har mulighet til å jobbe for å få fylt en hel container med varme og hjelp til flyktningene i Moria-leiren.

– Vi tar imot alt av klær og sko til barn og voksne, tepper, dyner, soveposer,madrasser og barnevogner, sier hun.

Det går mot høst i Hellas, og tusenvis av mennesker bor på gata eller i telt. De trenger alt de kan få av varme klær og tepper til å holde dem varme om natta.

– De som ikke har klær eller pledd å gi bort, kan veldig gjerne vippse penger så vi kan kjøpe inn massevis av flispledd å sende nedover. Vipps-nummeret er 11651, sier Hiam, som tidligere har vært på Lesvos for å hjelpe flyktningene der.

– De har opplevd et mareritt på turen fra Tyrkia til Hellas i små gummibåter. Fortsatt har de det ille som flyktninger i Moria-leiren, spesielt etter brannen. Nå har larviksfolk muligheten til å bry seg, oppfordrer hun.

Les mer på Hiam al Chirouts Facebook-side.

Kommentarer til denne saken