16–20 mai i år er det duket for X Games Norway i Oslo. Hermann Stene (24) fra Larvik er en av de heldige som har fått muligheten til å delta i kategorien Skateboard Streets.

– Det er moro. Det er en veldig stor greie, sier Stene til Østlands-Posten.

Les også: For to år siden kjempet hun mot kreften – fredag ble hun en av vinnerne av «Mennesker i vekst»

Andre gang på X Games Norway

Dette er tredje året X Games Norway blir arrangert, og i 2016 vant Stene den norske kvaliken og fikk muligheten til å skate med de beste i verden. Dessverre ble han skadet på det tidspunktet og fikk ikke vært så mye med. I 2017 var han ikke en utøverne, men i år er han tilbake for å konkurrere mot noen av verdensstjernene.

– Det var helt konge å vinne kvaliken i 2016. Jeg gleder meg veldig til å være med i år. Jeg kjenner noen av de andre utøverne så det blir gøy å møte dem igjen, sier Stene.

Stene, som har skatet i snart 17 år, virker ikke nervøs før det braker løs i mai. Han er trygg på ferdighetene sine og håper kun på en god dag.

– Det eneste jeg skal gjøre før konkurransen er å skate og ha det gøy. Jeg vet hva jeg kan og jeg kan bare håpe på at jeg får en god dag, sier Stene.

– Hermann er veldig god

Henning Andersen, leder for X Games Norway, forteller til Østlands-Posten at det er en stor bragd av Herman å ha blitt invitert inn til X Games i år. De 12 personene som har blitt invitert er på det øverste nivået i verden. 

– Herman er veldig god. Han ligger kanskje et lite hakk bak de aller beste i verden, men han er på god vei, forteller Andersen.

Konkurransen består av jenter og gutter innenfor kategoriene Skateboard Streets, Ski Big Air og Snowboard Big Air. De 12 utøverne som har blitt invitert til å delta i Skateboard Streets er Nyjah Huston (USA), Shane O'Neill (Australia), Ryan Sheckler (USA), Kelvin Hoefler (Brasil), Luan Oliveira (Brasil), Louie Lopez (USA), Jagger Eaton (USA), Felipe Gustavo (Brasil), Ryan Decenzo (Canada), Sean Malto (USA), Karsten Kleppan (Norge) og Hermann Stene (Norge).