Stort sett plussgrader – gode forhold flere steder

GODE FORHOLD: Dette bildet er tatt i Eikedalen torsdag. Ikke verst forhold med tanke på mildværet den siste uka.

GODE FORHOLD: Dette bildet er tatt i Eikedalen torsdag. Ikke verst forhold med tanke på mildværet den siste uka. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Skiklubbene preparerer litt ekstra til vinterferien, der det er mulig å kjøre med løypemaskin.

DEL

Mildværet de siste dagene, og også denne helgen, gjør det litt krevende å kjøre opp spor, men skiklubbene gjør et forsøk på å lage best mulig forhold til vinterferiestarten, og håper på litt kaldere vær utover i neste uke.

– Det er mildvær i Vindfjelltraktene om dagen og har vært det siden mandag 11. februar. På dagtid går temperaturen opp mot 6–7 varmegrader og det er nesten ikke minusgrader om natta. Det betyr at det er krevende forhold for løypepreparering. Vi ødelegger løypetraseene ved å kjøre slik snø-konsistensen er nå, melder Ole Wiik i Vindfjellsamarbeidet.

I Kvelde er det ikke kjørt opp spor utenfor lysløypa den siste uka, men før helgen gjør mannskapene en innsats.

– Det har regnet for mye til at løypene skulle holde, men nå vil alt bli kjørt opp igjen, forteller Kay Røland.

Larvik Ski har fått en liten utfordring på tampen av vinteren, etter at løypemaskinen gjennom 21 år er kaputt for sesongen.

– Vi har hatt en demo maskin på prøve, laget flotte spor torsdag og vi prøver å gjøre hva vi kan med ATV i vinterferien. Det er gode forhold, lover Asbjørn Brathagen.

Kvelde skiarena

Oppkjørte løyper: 51.2 km

Stilart: Skøyting og klassisk

Sist oppkjørt: Fredag. Det vil bli kjørt opp løyper hver dag ved behov

Snømengde: 50cm

Info: Dette vil bli kjørt opp i helga/vinterferien: Kvelde skiarena, Kvelde-Gjone, Kvelde-Nordkvelde, Kvelde-Ødegården og Åsrum-Farmen.

Lysløypa er åpen for alle og det er akebakke og mulighet for å grille her.

Arrangement: Skikarusellen tar vinterferie og fortsetter 26. februar.

Vindfjellsamarbeidet

Det er nesten ikke minusgrader om natta. Det betyr at det er krevende forhold for løypepreparering. Vi ødelegger løypetraseene ved å kjøre slik snø-konsistensen er nå.

Likevel skal vi gjøre et forsøk i morgen ved å kjøre så mye som mulig der løypenettet går på skogsbilvei. Vi kan ikke garantere et perfekt resultat. Langtidsvarslet tyder på at det kanskje skal bli kaldere fra onsdag/torsdag til uka.

UTD Snøpark – Larvik Ski

Flotte forholdt fra UTD Snøpark til Eikedalen, over Tildremyr. Grusveien fra Turisthytta i Eikedalen til Eplevika, er som vanlig kjørt til klassisk og skøyting.

Preppemaskinen på stadion kjører ca. en 5 km løype for alle stilarter. Flotte forhold.

UTD Snøpark har masse snø som sikrer akebakke og skiløyper i flere uker fremover.

VÅTT: Dette bildet ble tatt i Østløypa ved Lauvestra sist søndag. Har du bilder av hvordan det er denne helgen, send inn til oss med hashtag #opnett da vel.

VÅTT: Dette bildet ble tatt i Østløypa ved Lauvestra sist søndag. Har du bilder av hvordan det er denne helgen, send inn til oss med hashtag #opnett da vel. Foto:

Vestmarka – Nanset

Løypene i Bjørndalen og rundt Dammen ble preparert torsdag. Gode forhold etter mildvær.

Det er gode forhold flere steder, men også mye vann innover i Vestmarka. I Østløypa ved Lauvesetra var det sist søndag mer egnet for vannski enn for skismøring og det var enklere å snu enn å forsøke å krysse.


Vi har ikke mottatt noen løyperapport fra Svarstad Ski, men det ble kjørt opp løyper rundt Borgen Skiarena torsdag, og det skal være gode forhold rundt fylkesanlegget.Artikkeltags