– Få trykket gjennom hele foten og sats opp og fram, roper bestefar Øyvind Grini til sine to barnebarn, Hans – og Lars Grini, fettere på henholdsvis 10 og 12 år.

Den minste Brattlibakken er preparert og klar til svev på 15 -18 meter. Kulden biter, snøen er trå og en lei sidevind gjør forholdene vanskelige. Men de to Grini-guttene lar seg ikke stoppe. Om og om igjen trasker de på toppen av stillaset og setter utfor. Åtte meter, ni meter og snart 10 lange meter. Tøffere og tryggere for hvert hopp.

 

Storebror som var aktiv

– Jeg begynte fordi storebroren min har hoppa. Til og med i den store Lysegårdsbakken, sier Lars Grini og innrømmer at han drømmer om å fly en gang han også.

– Det ser gøy ut å fly, og selv om jeg bare har flydd 13,5 meter på det lengste, kan det hende at jeg også en gang kan hoppe langt, sier Hans Grini.

Hoppgruppa i Nanset IF ble lagt ned for noen år siden. Prosjektet med nytt helårsanlegg i Brattlibakken fikk ikke livets rett av Nansets årsmøte høsten 2014. Dermed mistet ildsjelene i hoppgruppa piffen, satte sitt siste telemarksnedslag i vårt distrikt og flyttet til Telemark.

Les også: Ikke mer skihopping i Larvik

Ønsker nye talenter

– For oss var det planlagte anlegget altfor vidløftig, og ville krevd en helt annen innsats og vedlikehold fra gruppas medlemmer, sier Reidar Bergene som er hoppentusiast og ønsker mer enn noe å puste liv i de yngre talentene igjen.

 

Han prøvde for et par år siden uten at det ble noen umiddelbar suksess.

– Da var det knapt snø, men nå har det kommet rikelig og med dette stabile været er det fullt mulig å holde den minste Brattlibakken åpen, sier Bergene som har måka store mengder snø foran veien så ingen hopper skal risikere å kjøre over veien til Gopledal.

Les også: Nye ildsjeler vil tilby hoppskole

Nanset IF har utstyr

Og det gledelige er at Nanset IF kan bidra med utstyr om noen ønsker å prøve.

– Vi har en del hoppski og dertil egnede støvler. I tillegg har vi også flere hoppdresser av forskjellige størrelser. det ungene må ha med selv er hjelmer. Men jeg vil tro det er noe de fleste har i dag, sier Bergene som ber interesserte ta kontakt om dette kan friste.

– Hopping var en del av skileken for noen år siden. Da var det helt naturlig at ungene både gikk langrenn og hoppet på ski. Med slik vinter som vi nå opplever, er det synd om vi ikke benytter sjansen til å få ungene aktivisert, sier Bergene som gjerne er behjelpelig om noen melder seg.