Gå til sidens hovedinnhold

Skole, nok en gang

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå legger regjeringen frem sitt ekstrabudsjett og forventninger er store hos oss alle, som er opptatt av å leve ett godt liv i Norge.

Et viktig prinsipp og den røde tråden i Hurdalsplatformen er at uansett hvor du bor skal felleskapet stille for deg. Erfaringen er nemlig at folk stiller opp for felleskapet, dersom felleskapet stiller opp for dem. Vi i Sp mener at et samfunn blir best når det blir bygd nedenfra. Det handler rett og slett om de nære tingene.

Her i Larvik Sp er vi opptatt av å ta være på folk uansett om de bor i byen eller på bygda. Vi ønsker at de føler seg ivaretatt, også om de velger å bosette seg utenfor byen. Nå må det legges til rette og tas være på de tjenester vi allerede har der folk bor. Vi trenger å ta være på folk i alle aldre, fra de kommer til verden og trenger en helsesøster i nærheten, får plass i den nærliggende barnehagen og skolen, til de blir eldre og trenger omsorgsleilighet eller sykehjemsplass i området de kjenner.

Nå skal regjeringen legge til rette for at skoler ikke blir lagt ned. Kommuner får ekstra penger i frieinntekter for hver grunnskole, nettopp for at vi skal ha mulighet til å beholde dem. Har vi i Larvik råd til å legge ned skoler og miste en del av inntekten?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.