Amalie fra Larvik fikk jobbskygge Hadia Tajik

På Stortinget: Amalie Vannum Seierstad har i tre dager jobbskygget Hadia Tajik (Ap) på Stortinget. Foto: Erna-Marie vestre / Stortinget

På Stortinget: Amalie Vannum Seierstad har i tre dager jobbskygget Hadia Tajik (Ap) på Stortinget. Foto: Erna-Marie vestre / Stortinget

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Amalie Vannum Seierstad valgte en litt annen vei enn sine medelever. Hun valgte å jobbskygge Hadia Tajik på Stortinget.

DEL

Alle i niendeklasse på Hedrum ungdomsskole har de siste dagene vært på jobbskygging.

– Jeg tenkte at jeg skulle prøve å få jobbskygge på Stortinget. Så da ringte jeg dem og sendte epost. Så fikk jeg tillatelse til å få lov å jobbskygge der, sier Amalie.

Amalie jobbskygget blant andre Hadia Tajik, som er politiker i Arbeiderpartiet. Amalie forteller at hun synes alle var veldig hyggelige og at de ikke var så alvorlige som hun trodde de skulle være.

– De er veldig kule, sier hun.

Da Amalie var der, fikk hun sitte og se på møter. Hun fikk dessuten omvisning på Stortinget. Hun var med Hadia på et konferanserom, hvor Hadia holdt en innledning om handel og kontor.

– Jeg har enda mer lyst til å bli politiker etter å ha jobbskygget der. Jeg har faktisk litt lyst til å melde meg inn i AUF. Jeg anbefaler alle til å jobbskygge på Stortinget, fordi du lærer så mye og får så mye ut av det, sier Amalie.

Når man jobbskygger som 9.-klassing, følger man med på hva andre gjør i jobben sin og får noen arbeidsoppgaver slik at man får en liten smakebit av hvordan det er å jobbe i det yrket de har valgt.

Artikkeltags