For en utedag vi har hatt med alle elevene! Takk til Hedrum jeger og fisk

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vi, lærerne, sitter nå inne på kontoret vårt og ser ut. Det fortsetter å øse ned store mengder slik det har gjort hele dagen. Men vi smiler. For en utedag vi har hatt med alle elevene!

DEL

Det er lenge siden vi har hatt det så gøy og lærerikt. Og det har vi «Hedrum jeger og fisk» å takke for.

Siden skolen startet etter sommerferien, har alle på Hvarnes jobbet med temaet ferskvann. Men en ting er å sitte inne i et klasserom å lære, en annen er å oppleve det. Så vi tok kontakt med «Hedrum jeger og fisk» og hørte om de kunne hjelpe oss litt. Det var ikke nei i deres munn. Vi fikk beskjed om å møte opp ved Damvann.

Så, da bussen trillet inn på parkeringen i regnværet ble vi møtt av 5 positive, engasjerte og kunnskapsrike mennesker. Og for et opplegg de hadde til oss! De hadde haugevis av fiskestenger. Alle elevene fikk prøve å fiske med mark. Noen elever fikk fisk på kroken, andre fikk trær på kroken. Og noen lagde knute på tråden. Men disse snille menneskene som tok oss imot bare smilte lo, uansett hvor mange kroker eller tråder som måtte klippes. 

Noen elever fikk være med å dra garn fra robåt. Og for en spenning det var når elevene dro opp både ørret og tryter. Alle fiskene måtte selvfølgelig sløyes, noe elevene også fikk være med på. Og en viktig del av livet i ferskvann er insekter. En sil ble kastet ut i vannet, og elevene dro med iver inn mot land. Fikk de med noen døgnfluer? Alle insektene de fanget havnet oppi et beger, slik at de kunne studeres nøye. 

Etter mye fiske ble det disket opp med pølser, brus, hjemmebakst og selvfisket fisk og rogn. Elevene storkoste seg! Selv om det smakte himmelsk med mat og kaker, ville mange raskt i gang med fiske igjen. Og etter mange timer i regnvær begynte noen fingre å bli kalde. Men igjen hadde disse flotte menneskene fra «Hedrum jeger og fisk» en løsning. De varmet opp en kjele med vann på bålpanna. Og de kalde fingertuppene fikk raskt varmen igjen. 

Vi ønsker å sende en stor takk til Hedrum jeger og fisk for en dag av de sjeldne. Takk for all opplevelse, omtanke og lærdom fra oss ved Hvarnes skole!

Artikkeltags