Med mobbefokus hele uka

Fra venstre: Sol Angelica Chajela Huseby Løver, Cornelia Snildal Solberg og Sara Nilsen Røsjorde, fra sjette klasse ved Stavern skole.

Fra venstre: Sol Angelica Chajela Huseby Løver, Cornelia Snildal Solberg og Sara Nilsen Røsjorde, fra sjette klasse ved Stavern skole. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hele denne uken har temaet vært respekt, omsorg, samarbeid og ansvar ved Stavern skole og Jordet skole. Eller en «rosa» uke, som prosjektet heter.

DEL

– Det hele dreier seg rett og slett om å ha fokus på det å ha god trivsel i skolehverdagen, forteller Trine Bålsrød Vik, som er lærer ved Stavern skole.

– Vi fokuserer også på å bygge vennskap blant både elever og lærere, og dette har vi jobbet med på mange måter denne uken, sier hun.

Konstant fokus

Bålsrød Vik sier at Rosa-uken er en del av skolens sosiale læreplan, og at det å jobbe forebyggende i forhold til å hindre mobbing og å skape et godt og trygt miljø er svært viktig.

– Vi har deltatt i departementets antimobbe-kampanje, og jeg tror jeg kan si at det lite mobbing ved skolen vår. Det er stort fokus på dette, og temaet mobbing tas ofte opp i klassene og også på personalmøter. Forebyggende arbeid er viktig hele tiden, og det dreier seg jo om at alle skal trives. Men det finnes nok mobbing hos oss også, så fokuset må hele tiden være der, sier hun.

Trine Bålsrød Vik, lærer ved Stavern skole.

Trine Bålsrød Vik, lærer ved Stavern skole. Foto:

Dans og fadderordning

I løpet av uken har det blitt danset «blimed»-dans, og det har vært fadderordninger og informasjon.

Torsdag var alle klassene samlet i Stavernhallen, og her var det konkurranser innenfor begrepet «Fair Play» uten vinnere det var snakk om.

– Vi har ulike ballspill, men teller ikke målene. Her skal vi bare ha det gøy, og tenke at alle skal inkluderes. Det er noe av det aller viktigste, sier Trine Bålsrød Vik.

Morsomt og viktig

Sol Angelica Chajela Huseby Løver, Cornelia Snildal Solberg og Sara Nilsen Røsjorde, fra sjette klasse ved Stavern skole tok seg noen minutter pause for å snakke med Østlands-Posten.

– Dette har vært veldig morsomme dager, og det er viktig at vi hele tiden jobber for at vi ikke skal ha mobbing ved skolen vår, sier de tre.

– Egentlig tror vi ikke det er så mye mobbing hos oss, men det er en del erting. Det er viktig at alle på skolen skal være venner, og at vi smiler til hverandre. Det har vi jobbet mye med og lært mye om denne uken. Det har vært gøy å ha fokus på, sier de tre.

Artikkeltags