– USN har nå fått 20 millioner kroner fra Kunnskapsdepartementet og Norgesuniversitetet til prosjektet og den nye satsingen skjer i samarbeid med blant annet kommunene Drammen, Porsgrunn, Larvik og Notodden. Dette skriver Larvik kommune på sine hjemmesider.

Larvikskolen skal blant annet delta i ekspertgruppe og praksislærere skal engasjeres i inntil 25 prosent – stillinger for å gi rom for å samarbeide om tidkrevende aktiviteter som skal bidra til å utvikle lærerutdanneres og lærerstudenters PfDK (Profesjonsfaglig Digital Kompetanse).

Virksomhetsleder skole Tuva Enger takker for tilliten og ser fram til et læringsutveksling med USN og Larvikskolen.

Les også: Larviks ferskeste rektorer har markert seg mot mobbing

– Med prosjektet «Læring og undervisning i digitale omgivelser» (LUDO) løfter HSN lærerutdanningen inn i det 21. århundre og kobler digitalisering til utdanningskvalitet. LUDO blir et brohode inn til en lærerutdanning som vi enda ikke kjenner, sier Arild Hovland, dekan ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap til HSNs nettsider.

Han sier lærerutdanningen ved HSN får prosjektmidlene fordi den har markert seg nasjonalt innenfor dette feltet. 

– Vi har over år utviklet en svært solid kompetanse på feltet som ble forsterket gjennom fusjonen. Jeg er opptatt av at den nye femårige lærerutdanningen vår skal være veldig ambisiøs og offensiv, og at vi samarbeider tetter enn noen gang med regionen vi utdanner lærere til. Vi vil at lærerstudentene våre har kompetanse til å håndtere sitt samfunnsmandat, og dette prosjektet blir viktig for å oppnå det, sier Hovland til HSNs egne nettsider.

Les også: Sjekk hvem som er Larviks to nyeste rektorer