Vil sette ny bistandsrekord - ber folk hjelpe

Klare for aksjon: Studenter ved Fredtun Fredrik Bjørklund (21), Vilde Nimki (19), Silje Rørvik (19), Maja Schjølberg Sivertsen (20) og Fredrik Avtjærn er klare for aksjonsuke. foto: vårin alme

Klare for aksjon: Studenter ved Fredtun Fredrik Bjørklund (21), Vilde Nimki (19), Silje Rørvik (19), Maja Schjølberg Sivertsen (20) og Fredrik Avtjærn er klare for aksjonsuke. foto: vårin alme

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I uke 16 er det igjen duket for aksjonsuke på Stavern folkehøyskole Fredtun. Nå ønsker studentene å sette ny innsamlingsrekord for bistand til utdanningsprosjekter i Ecuador, Kenya og på Bali.

DEL

Hvert år holder Stavern folkehøyskole Fredtun innsamlingsaksjon for bistand til utdanningsprosjekter i Kenya og Ecuador. I år samler de også inn penger til et barnehjem på Bali. Nå håper de å sette ny innsamlingsrekord.

– Vi har pleid å få inn rundt 200.000 kroner. Rekorden er 205.000, sier Kristin Opsahl Alvarez, linjelærer ved Stavern folkehøyskole.

– Den rekorden tror jeg at vi klarer å slå i år, fastslår student Fredrik Bjørklund (21).

Han går i klassen som nylig tilbrakte fem uker i Kenya som lærerassistenter ved en av skole som mottar bistand fra Fredtun. Studentene forteller at oppholdet der har bidratt til økt engasjement for innsamlingsuka.

– Det blir en hjertesak for oss å få samlet inn penger til bistand når vi har besøkt en av skolene og jobbet med barna der, sier student Maja Schjølberg Sivertsen (20).

– Før har vi samlet inn penger til byggingen av skoler, og nå går pengene til driften av barneskoler. Bistanden skal få opp kvaliteten på utdanningen, opplyser Alvarez.

– Så at bistanden hjelper

Studentene forteller at de selv fikk se at bistanden fungerer under oppholdet i Kenya.

– Før var det ingen skole i det området, og nå har de altså fått en helt all right skole der. De har fått pulter, tavler og til og med TV i klasserommene, sier Bjørklund.

– I dette området og i slummen er det mye narkotikabruk, også blant unge mennesker. Vi fikk se hvordan denne skolen var et fristed der barn fikk lov til å være barn, og der man hadde et trygt skolemiljø. Så vi så at bistanden hjelper, sier Schjølberg Sivertsen.

– Hjelp oss å hjelpe

I forkant av aksjonsuka oppfordrer Alvarez folk til å ta kontakt.

– Vi har allerede fått mange henvendelser, men vi tar gjerne flere. Under aksjonsuka sender vi alle 80 elevene herfra ut til å gjøre arbeid, sier hun, og legger til at hun kan kontaktes på telefon 901 28 135.

Arbeidet kan være maling av hus, lufting av hund, vasking, hagearbeid og lignende. Studentene oppfordrer nå larviksfolk til å hjelpe dem å hjelpe.

– Vi avslutter uka med tivoli og loppemarked lørdag 23. april, sier hun.

Artikkeltags