Gå til sidens hovedinnhold

– En skikkelig gladmelding

Klasseromsbrakka på Sky likevel klar til skolestart

Artikkelen er over 5 år gammel

Elever og lærere på Sky kan puste lettet ut. Brakkeløsningen som skal sørge for klasserom til alle, er nå fiks ferdig.

I slutten av juli var det mye som tydet på at den første måneden av skoleåret på Sky ville bli mye mer kaotisk enn de fleste hadde regnet med på forhånd.

Prosessen med å oppføre en brakkerigg inneholdende to klasserom og to grupperom i skolegården på den overfylte barneskolen var forsinket og lærerne begynte å forberede seg på blant annet å måtte ta gymsalen i bruk for at samtlige av elevene skulle få tak over hodet.

To uker senere er imidlertid frustrasjonen snudd til glede. Brakkeriggen er likevel kommet på plass i tide.

– Alle er selvfølgelig kjempeglade nå. Klasserommene har blitt superfine. En skikkelig gladnyhet for både meg selv, lærerne og ikke minst elevene, smiler rektor Nina Grini til ØP.

 

Bekymrede lærere

Ingebjørg Engeland, Arne Eikeland og Sigrunn Fjellvik er lærere på 4. trinn, som blir å finne i klasseromsbrakka fra skolen starter på mandag. De innrømmer at de har vært bekymret for å måtte gå i gang med et nytt skoleår uten skikkelige undervisningslokaler.

– Jeg har hatt mareritt om dette, ler Engeland.

Men heldigvis ordnet alt seg på rekordtid. Nå gleder hun og kollegene seg til å ta imot barna i overmorgen.

– Det er kjempebra. Utrolig at brakka er kommet opp så fort, mener kollega Fjellvik.

Rektor Grini kan ikke få fullrost alle som har stått på nok. Hun trekker fram Larvik kommunes eiendomsseksjon, entreprenør Allum Bygg AS og ikke minst skolens egen vaktmester, Tor Hansen.

– Tor har stått på noe enormt, skryter Grini.

Eieren tok grep

Ove Hansen, daglig leder i Allum Bygg, forteller at en ekstra innsats både fra de ansatte og ikke minst firmaets egen eier gjorde det mulig å komme i mål.

– Arnkjell Allum tok selv tak i saken og «tråkket til». Han fikk med seg en del av guttene våre og de har vært der både sent og tidlig. Flere har skjøvet litt på ferien sin for å få dette til. Med andre ord: god, gammeldags innsats, sier Hansen, som har fått mange gode tilbakemeldinger den siste tiden.

– Det synes vi naturligvis er veldig hyggelig.

Vedtak ga forsinkelse

Årsaken til den opprinnelige forsinkelsen var et kommunestyrevedtak like før sommerferien om at man ønsket å kartlegge mulighetene for å flytte elever som ønsket det, over til Langestrand skole. Det ville gitt en besparelse på til sammen 1,2 millioner kroner de neste fire årene.

Interessen var imidlertid minimal, og planene om brakkerigg måtte likevel iverksettes.

Nå er man altså i mål.

Kommentarer til denne saken